Recensie: Onder de maan – Patricia Briggs

onderdemaanTitel: Onder de maan (deel 1 van Mercy Thompson)
Originele titel: Moon Called
Auteur: Patricia Briggs
Uitgever: Uitgeverij de Fontein
Verschenen: 2015
Genre: young adult, urban
ISBN: 9789026138119
Koop dit boek op Bol.com

Onder de maan is het eerste deel van een nieuwe serie die in het Nederlands is verschenen. Ik zag dit boek en ik wist gewoon dat ik het moest gaan lezen.

Mercy Thompson wil gewoon een normaal leven leiden, met haar eigen garagebedrijf, haar kat en haar vrienden om haar heen. Maar als je zelf de vorm van een coyote kunt aannemen, je buurman een weerwolf is, en je onder je vrienden ook vampieren en fae kunt rekenen, is ‘normaal’ soms ver te zoeken.
Dus als een van haar vrienden bedreigd wordt door een groep schimmige figuren die uit lijken te zijn op geweld, steekt Mercy daar een stokje voor – maar de situatie blijkt een stuk explosiever dan ze had gedacht…

Het verhaal speelt zich af in de hedendaagse tijd en bevat allerlei wezens zoals weerwolven, vampieren en fae. Mercy, waarover dit verhaal gaat is een coyote en is opgegroeid tussen weerwolven. Ze werkt in een garage. Op een dag komt er een jongen die vraagt om werkt, Mercy ziet haar kans rijk en kan wel wat hulp gebruiken. Maar toch voelt ze dat er iets niet helemaal in de haak is. En haar instinct laat haar niet zomaar in de steek.

Wat was dit een tof boek zeg, je zit er meteen middenin en het verhaal slokt je gelijk op. Het leest heerlijk snel en vlot weg zonder details te verliezen. De personages worden goed en uitgebreid uitgelegd en je komt ook veel te weten over het verleden van Mercy. Zo krijg je ook meer een band met een personage. Ik denk dat het zich allemaal nog meer gaat ontwapenen in de volgende delen en dit is zeker een serie die ik zal aanhouden. Dus ik heb zin in het volgende deel!

Beoordeling: ★★

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *