Recensie: Omhulde Stad – Ransom Riggs

9200000022704721Titel: Omhulde Stad (deel 2 van De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine)
Originele titel: Hollow City
Auteur: Ransom Riggs
Uitgever: Clavis uitgevers
Verschenen: 2014
Genre: young adult
ISBN: 9789044821802
Koop dit boek op Bol.com

Deel 1 vond ik echt fantastisch van De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregine. Dit concept is zeer origineel door de vele mysterieuze foto’s. Ik was echt nieuwsgierig naar het tweede deel.

Dit is het vervolg op ‘De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine’.

Het verhaal begint in 1940 en sluit aan op het eerste boek. Jacob en zijn nieuwe vrienden zijn net ontsnapt en moeten het eiland verlaten samen met mevrouw Peregrine. Hun reis gaat naar Londen, in meer dan één opzicht een bijzondere hoofdstad. Onderweg ontmoeten ze nieuwe bondgenoten, bijzondere dieren en verrassingen in allerlei gedaanten.

Dit spannende avontuur is opnieuw rijk geïllustreerd met tientallen fascinerende oude foto’s.

Ik moet zeggen dat ik dit tweede deel iets minder vond dan het eerste deel. Hij was wel lekker eng overigens, vooral die foto’s vindt ik echt een toffe aanvulling. Het zijn de oude zwart-wit foto’s die Ransom Riggs bij elk stukje heeft gezocht dat het origineel maakt. Omhulde Stad is gewoon eng, maar wel dat het net op het randje zit voor bijvoorbeeld kinderen. Ik vond het zelfs soms net een sprookje, je komt namelijk langs allerlei aparte gebeurtenissen en alles toch net even anders dan je in eerste instantie denkt. Niets is wat het lijkt en daardoor is het niet erg voorspelbaar. Het open einde verrastte mij nogal. Het was echt super spannend en heb nu al zin in het volgende deel. Omhulde Stad is wel iets minder goed, dan De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine, maar toch zorgen de foto’s voor lift-up voor dit probleem. In ieder geval zeker het lezen waard.

4ster

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *