Recensie: Offergave – Julie Kagawa

9200000031365744Titel: Offergave
Originele titel: The Forever Song
Auteur: Julie Kagawa
Uitgever: Harlequin
Verschenen: 2014
Genre: young adult, fantasy
ISBN: 9789034787637
Koop dit boek op Bol.com

En daar was alweer het laatste deel van de Blood of Eden-trilogie. Jammer, want ik vond dit echt een hele toffe trilogie. Mijn complimenten voor Kagawa, met haar eindeloze fantasie. Hopelijk start ze snel weer met nieuwe boeken. Er is niets kinderachtigs aan, nee het zijn echt toffe young adult boeken.

De jacht is geopend!

Nu Allie haar geliefde Zeke moet missen, wil ze eigenlijk nog maar één ding: wraak nemen op de levensgevaarlijke vampier Sarren, die eropuit is om de wereld te vernietigen. Samen met Kanin en Jackal zet ze de achtervolging in. Het spoor leidt recht naar Eden, de enige plek waar mensen nog veilig kunnen leven. Met de moed der wanhoop proberen ze de gestoorde vampier in te halen voor het te laat is, maar de weg is lang, en Sarren is ze iedere keer een stap voor. En dan heeft hij nog een laatste gruwelijke verrassing voor Allie in petto…

Ondertussen tikt de klok door. Zullen Allie en haar metgezellen nog op tijd zijn?

Het enige wat nog door het hoofd van Allison spookt is wraak. Ze gaat samen met Kanin en Jackall op jacht naar Sarren. Maar toch gaat dit boek niet alleen over de zoektocht naar Sarren. Ondertussen vecht Allison ook tegen haar innerlijke demonen en ze volgen Sarren door zijn bloederige spoor door strooptochten. Deze achtervolging van dit spoot leidt het drietal door diverse gebieden die door de natuur zijn overwoekerd. Zo verdwijnt de mensheid langzaam uit de wereld. Offergave is weer explosie van spanning en bloederige actie. De huiveringwekkende sfeer en gedetailleerde omschrijvingen en spannende scènes maken Offergave tot een weerzinwekkend einde van de Blood of Eden-trilogie.

5stars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *