Recensie: Octopussy & The Living Daylights – Ian Fleming

1001004005971261Titel: Octopussy & The Living Daylights (James Bond – deel 14)
Originele titel:  Octopussy & The Living Daylights (James Bond – book 14)
Auteur: Ian Fleming
Uitgever: Zwarte Beertjes
Verschenen: 1966 (heruitgave 2008)
Genre: avontuur, thriller
ISBN: 9789046112892
Koop dit boek op Bol.com

Ik heb dit boekje samen met nog meer van deze James Bond-boekjes een aantal jaren gekocht bij de Wibra. En volgens hebben sommige filialen ze zelfs nog steeds. Ik vind de James Bond films echt superleuk en voor de Books and Kisses read-a-thon was ik op zoek naar een wat dunner exemplaar in mijn boekenkast. En dit boekje telt maar 121 pagina’s dus die kon wel lekker worden gelezen na jaren in de kast te hebben gebivakeerd.

De wereld van de internationale spionage is er een van smerige zaakjes. Niemand weet dat beter dan James Bond, de Britse geheim agent die door sommigen wordt geroemd, maar door vele anderen wordt gevreesd. In welke situatie 007 ook verzeild raakt, dankzij zijn moed, vindingrijkheid en charme weet hij elke opdracht tot een goed einde te brengen.

Na die leuke films is het natuurlijk om er ook een boek bij te gaan lezen. Dit boek bevat meerdere verhalen namelijk Octopussy, The Living Daylights en The Property of a Lady. En ook bevat dit boekje het laatste interview met schrijver Ian Fleming met tijdschrift Playboy. Fleming stierf namelijk 1964 aan een hartaanval. Opzich is dit wel een leuke verhalenbundel om eventjes tussendoor te lezen, maar echt geweldig vond ik het helaas niet.

Octopussy gaat over het verhaal van Dexter Smythe, een oorlogsveteraan met een crimineel verleden en een octopus als huisdier, ja.. dat kan blijkbaar. James Bond is in dit verhaal niet echt prominent aanwezig.
Dan heb je The Living Daylights, dit verhaal vond ik eigenlijk de beste van allemaal. Bond krijgt de opdracht om in Berlijn namelijk een scherpschutter te doden, maar komt op een gegeven moment in de problemen.
En als laatste The Property of a Lady was echt een beetje last but not best.. Bond woont de veiling bij van een duur kunstwerk van Fabergé om een topman van de Russische KGB te ontmaskeren. Het is een beetje ongeloofwaardig en ook niet spannend te noemen.

Voor fans van James Bond is dit zeker wel een leuk boekje om te lezen en ik ben benieuwd naar de andere delen.

3ster

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *