Recensie: Obsidian – Jennifer L. Armentrout

obsidianTitel:Obsidian (deel 1 van Lux)
Originele titel: Obsidian
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Uitgever: Entangled Publishing
Verschenen: 2012
Genre: young adult
ISBN:9781620610077
Koop dit boek op Bol.com

Obsidian was een boek die me al langere tijd lag aan te staren vanaf mijn e-reader en stiekem was ook heel nieuwsgierig. Dus begon ik hem toch maar eens te lezen en met succes, want ik vond het echt een heel leuk boek. Helaas is hij wel alleen in het Engels.

Starting over sucks.

When we moved to West Virginia right before my senior year, I’d pretty much resigned myself to thick accents, dodgy internet access, and a whole lot of boring.. until I spotted my hot neighbor, with his looming height and eerie green eyes. Things were looking up.

And then he opened his mouth.

Daemon is infuriating. Arrogant. Stab-worthy. We do not get along. At all. But when a stranger attacks me and Daemon literally freezes time with a wave of his hand, well, something.. unexpected happens.

The hot alien living next door marks me.

You heard me. Alien. Turns out Daemon and his sister have a galaxy of enemies wanting to steal their abilities, and Daemon’s touch has me lit up like the Vegas Strip. The only way I’m getting out of this alive is by sticking close to Daemon until my alien mojo fades.

If I don’t kill him first, that is.

Leuk leuk leuk dacht ik meteen toen ik achter eigenschappen van het personage kwam. Personage Katy is namelijk een boekenblogger. Dat is toch super tof! Ik moet wel zeggen dat ik meerdere malen heb getwijfeld om de fysieke versie te gaan kopen. Maar ik heb het toch maar niet gedaan, in plaats van lees ik nu de digitale exemplaren. De cover is niet zo heel erg geweldig moet ik zeggen. Nu ze meerdere delen in een boek hebben gebundeld moet ik wel zeggen dat dat me meer aansprak, maar dit vind ik toch wel een betere oplossing. Het verhaal komt ontzettend snel op gang wat ik natuurlijk helemaal niet erg vond. Van Katy’s moeder moet Katy kennis gaan maken met haar nieuwe buren, dit doet ze uiteindelijk toch maar. Deamon opent de deur, maar de vonk spat gelijk over en de liefde begint. De jongen is knap en geweldig. Hij is sexy en is meestal shirtless. Wat wij vrouwen natuurlijk helemaal niet erg vinden. Hij is een beetje een bad boy, maar eigenlijk is dit wel leuk. Hij gedraagt zich niet echt voorbeeldig maar Katy en Deamon zijn smoorverliefd. Deamon blijkt echter een ander soort wezen te zijn, wat best wel verrassend was. Het boek verveeld geen moment en de chemie tussen Katy en Deamon vond ik erg leuk om te lezen. Ook al blijf je niet met een mega cliffhanger zitten, weet het boek je toch nieuwsgierig te maken naar deel 2. Deze zal ik dan ook snel gaan lezen, naar verwachting.

Beoordeling: ★★★★

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *