Recensie: Nowhere to Goa – Doug E. Jones

Nowhere to GoaTitel: Nowhere to Goa: Bhang Lassis, Rickshaws and Holy Cows!
Originele titel: Nowhere to Goa: Bhang Lassis, Rickshaws and Holy Cows!
Auteur: Doug E. Jones
Uitgever: Createspace
Verschenen: 2014
Genre: roman, avontuur
ISBN: 9781495329227
Koop dit boek op Bol.com

Een paar weken terug ben ik benaderd op Twitter door schrijver Doug. E. Jones. Hij vroeg me of ik zijn boek wou lezen en die vervolgens wou gaan recenseren. Natuurlijk! Daar zeg ik nooit nee tegen. Dus andere schrijvers die dit lezen, schroom niet om een boek naar mij te sturen. Ik schrijf er met liefde een recensie over.

Nowhere To Goa is a travel adventure novel that takes off when Scott, a studious sophomore at Northwestern University, flies halfway around the world to bring home his troublesome twin brother who has just been released from jail in India after a run-in with the law; something to do with a bhang lassi, a rickshaw, and a holy cow! But when his brother proves hard to reel in, Scott’s three day jaunt turns into an epic journey, taking him from the islands of Thailand to the mountains of Nepal, from India’s Pushkar Camel Fair to the sacred Ganges River, and ultimately to the balmy beaches lining the Arabian Sea, where the story reaches its climatic finish at one of Goa’s infamous Full Moon Parties. In trying to find his brother, Scott loses himself in the pursuit of knowledge, purpose, and love as he hitches a hedonistic ride on South East Asia’s backpacker scene and the quest for the endless summer that has him questioning everything he has-and hasn’t learned.

Zoals ik al zei, werd ik dus benaderd door de schrijver himself. Wat ik echt ongelooflijk tof vind. Bedankt daarvoor. En bij het lezen van de titel had ik al door dat het over India ging, vooral dan het stukje ‘Holy Cows!’, het wekt ook al enige humor moet ik zeggen. Wat mij nieuwsgierig maakt naar de rest van het boek. Dit boek is inderdaad grappig, maar ook wel aangrijpend. Het hoofdpersoon is namelijk eerst op zoek naar zijn broer, maar moet uiteindelijk op zoek naar zichzelf. Waarmee Jones het zich niet gemakkelijk heeft gemaakt. Mike, de tweelingbroer is nogal losbandig in vergelijking met Scott. Scott vond ik echt een boeiend persoon en omdat Jones volgens mij zelf ook veel reist weet hij dit goed over te brengen in het boek. Heel goed geschreven en het weet je echt te boeien! Thanks Doug!

5stars

 

 

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *