Recensie: Under the Never Sky – Veronica Rossi

UNS hi resTitel: Een Wereld Zonder Hemel (deel 1 van Under the Never Sky)
Originele titel: Under the Never Sky
Auteur: Veronica Rossi
Uitgever: HarperCollins Publishers
Verschenen: 2012
Genre: Young adult, avontuur, sci-fi, dystopian
ISBN: 9780062072047
Koop dit boek op Bol.com

Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik bij dit boek zou moeten verwachten. Het leek me namelijk een heel tof boek. Dus waarom niet gewoon lezen en dan maar afwachten wat ik er van vind? Precies dat was dus wat ik deed.

Since she’d been on the outside, she’d survived an Aether storm, she’d had a knife held to her throat, and she’d seen men murdered. This was worse.

Exiled from her home, the enclosed city of Reverie, Aria knows her chances of surviving in the outer wasteland—known as The Death Shop—are slim. If the cannibals don’t get her, the violent, electrified energy storms will. She’s been taught that the very air she breathes can kill her. Then Aria meets an Outsider named Perry. He’s wild—a savage—and her only hope of staying alive.

A hunter for his tribe in a merciless landscape, Perry views Aria as sheltered and fragile—everything he would expect from a Dweller. But he needs Aria’s help too; she alone holds the key to his redemption. Opposites in nearly every way, Aria and Perry must accept each other to survive. Their unlikely alliance forges a bond that will determine the fate of all who live under the never sky.

Deze tekst hierboven maakte me behoorlijk nieuwsgierig en ik dacht dat het een heel vet boek zou zijn. Maar toch vond ik het niet zoals ik dacht dat het was. Toen ik op een gegeven moment op de helft was dacht ik.. ‘waarom lees ik eigenlijk nog?’

Ik kwam er niet in en kon niet echt meeleven met de personages. Ook bleef het naar mijn mening te lang hangen op hetzelfde. Het uiteindelijke plot kon me helaas ook niet boeien.

Het idee achter dit boek was wel heel goed en dat strijkt de rest dan weer wat recht. Maar echt heel goed kan ik het helaas niet noemen. Misschien zal ik de vervolgdelen nog wel gaan lezen, maar dat zal niet een nummer een prioriteit zijn op mijn to-be-read lijst.

2ster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *