Recensie: Nachtelijke ontmoeting – Sylvia Day

nachtelijkeonTitel: Nachtelijke ontmoeting (deel 1 van Dream Guardians)
Originele titel: Pleasures of the Night
Auteur: Sylvia Day
Uitgever: Harlequin
Verschenen: 2015
Genre: roman, erotiek, romantiek
ISBN: 9789402703504
Koop dit boek op Bol.com

Ik heb een keer eerder een boek van Sylvia Day gelezen en dat beviel me wel, vandaar dat ik nu begin aan een nieuwe serie van haar. Dream Guardians, dat klinkt een beetje fantasy-achtig en op zich is dat het ook wel.

In de schemerwereld tussen slapen en waken leveren de Beschermers van Dromen strijd met de Nachtmerries. Beschermer Aidan Cross is net zo goed in het vervullen van erotische dromen als in het doden van de vijand.

Vrouwen kunnen Aidan alleen zien in hun nachtelijke fantasieën, maar de begeerlijke en mysterieuze Lyssa ziet hem zoals hij echt is. En terwijl hij probeert om haar geheimen te ontrafelen, gebeurt het ondenkbare: Aidan Cross wordt verliefd.

Lyssa heeft heerlijke dromen over een man met intens blauwe ogen. Dan staat hij plotseling in levenden lijve voor haar deur! In het echt blijkt hij net zo onweerstaanbaar als haar nachtelijke droomman… maar haar overgave aan hem brengt haar ook in groot gevaar.

En haar niet alleen, want Aidan moet zijn missie volbrengen. Het is hem ten strengste verboden om te houden van deze sterfelijke vrouw, over wie is voorspeld dat zij zijn wereld zal verwoesten…

Op zich klinkt het allemaal heel erg leuk, erotisch gecombineerd met fantasy elementen. En het kan ook heel leuk zijn mits het goed is uitgewerkt, maar dat miste ik dus toch duidelijk bij dit boek. Erg jammer, want ik had toch wel een leuk boek verwacht. De scènes worden uitgebreid verteld en op een manier die me niet helemaal aansprak. En dan te bedenken dat die nog heel vaak terug zullen komen. Niet echt een geweldig idee. Erotische boeken zijn geweldig om te lezen, dat geef ik toe. Niet te vaak, want het lijkt vaak wel op elkaar, maar zo af en toe is het best leuk. Maar dit boek viel me gewoon niet op de goede plek. Ik heb totaal geen binding met de personages, dat vind ik echt jammer, want bij dat soort boeken bouw ik meestal een soort zwak op voor het mannelijke hoofdpersoon. Maar deze keer helemaal niet. En dan ontbreekt mij het leesgevoel. Ik hoop dat het iets beter wordt in het tweede deel. Het is gewoon net iets too much van alles en dan vind ik het niet meer leuk. Misschien de volgende keer beter.

Beoordeling: ★★

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *