Recensie: Nachtelijk vuur – Sylvia Day

nachtelijkvuurTitel: Nachtelijk vuur (deel 2 van Dream Guardians)
Originele titel: Heat of the Night
Auteur: Sylvia Day
Uitgever: HarperCollins
Verschenen: 2016
Genre: roman, erotiek, romantiek
ISBN: 9789402706901
Koop dit boek op Bol.com

Na het lezen van het eerste deel, was nummer 2 natuurlijk ook aan de beurt. En ondanks dat ik niet echt fan was van deel 1 hoop ik altijd nog dat de vervolgdelen beter zijn.

Foute mannen zijn haar zwakte, en niemand is zo zondig als Connor Bruce… Hij is de fantasie van elke vrouw, schenker van grenzeloos genot en bestaat alleen in de schemerwereld tussen slapen en waken. Dromenbeschermer Connor Bruce heeft een missie te volbrengen… en belandt recht in de armen van de verleidelijke Stacey. Stacey Daniels valt altijd voor foute mannen, en het prachtexemplaar dat bij haar op de drempel staat is beslist geen uitzondering. Ze kan bijna niet geloven dat deze droomman uit een andere dimensie komt – een wereld waar erotische dromen nodig zijn om te overleven, maar ook een wereld vol dreiging, die nu ook Staceys bestaan binnendringt…

Sylvia Day kennen we natuurlijk allemaal van de erotische boeken die ze schrijft en dan vooral de Crossfire serie. Dit is nu het derde boek dat ik van de schrijfster lees en tot nu toe vind ik het allemaal redelijk. En dan nog niet eens de Crossfire-serie. Waar ik nu toch wel nieuwsgierig naar ben.

De Dream Guardians-serie is iets waar ik niet helemaal weg van was in het begin aangezien het veel vrijscènes waren met een paramormaal randje. Een aparte combi waar ik niet warm voor loop. Natuurlijk ligt ook in deel 2 de focus weer volledig op erotiek. En dat randje is slechts een toevoeging. Ze lijken energie teveel te hebben die nooit opraakt. Een beetje onrealistisch en dat maakt het er niet beter op. Dat dromenbeschermers deel weet me ook niet te pakken.

Op sommige momenten is het qua verhaal wel iets sterker dan zijn voorganger en dan vooral de relaties die de personages met elkaar hebben hierin. Je hoeft er niet echt bij na te denken als je dit boek leest, wat zich dan wel goed uitleent als ultiem relax materiaal.

Beoordeling: ★★★

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *