Recensie: Misty Falls – Joss Stirling

Titel: Misty Falls (deel 4 van Benedicts)
Originele titel:  Misty Falls
Auteur: Joss Stirling
Uitgever: Oxford University Press
Verschenen: 2014
Genre: young adult
ISBN: 9780192737359
Koop dit boek op Bol.com

Misty is a one-girl disaster zone. Born with a Savant ‘gift’ that means she can never tell a lie, her compulsive truth-telling gets her into trouble wherever she goes. So when she meets Alex: gorgeous, confident, and impossibly charming, Misty instantly resolves to keep her distance …Someone so perfect could never be hers, surely? But a dark shadow has fallen across the Savant community. A serial killer is stalking young people who have these special mental powers. Soon one of them will be taken to the edge of death …and beyond. With a beautiful cover designed by illustrator Johanna Basford, this is the stunning new novel from the best-selling author of the Savants series: Finding Sky, Stealing Phoenix, and Seeking Crystal..

Ik had alle eerste drie delen al gelezen; het verhaal van Sky, Crystal en Phoenix. Alleen toen zijn ze opgehouden met vertalen en dat is natuurlijk super jammer. Maar ik hoop echt dat Blossom Books dat ooit nog eens gaat doen, want dat verdiend deze serie echt. Dus besloot ik deze maar in het Engels te gaan lezen. En dat is gekomen omdat ik mijn vriend vroeg een boek uit te kiezen op mijn e-reader en hij de titel wel cool vond klinken.

En inderdaad maar goed ook, want ik heb weer genoten. Ik vond de andere verhalen ook al goed, maar toch is het altijd weer een verrassing. Alleen hele lange series switch ik over af en toe van Engels naar Nederlands, maar bij deze had ik gehoopt dat het niet zou hoeven.

Misty is een meisje die altijd verplicht is om de waarheid te vertellen, echt de hele tijd. Zelfs als je eventjes niet in detail wil treden. Daardoor maakt ze nogal rare momentjes mee. De Benedicts kwamen weer even goed naar voren en dat is ten goede gekomen van het verhaal. Het boek leest snel weg, best wel heel snel. Voor je het weet heb je hem ook alweer uit. Dat had ik dan weer net niet verwacht, ook al lees ik heel snel.

Maar ondanks dat alles heel snel weg leest in dit boek heb ik er toch dik van genoten. Het was een geweldig boek die me weer in een verhaal heeft gezogen. Soms missen er wel wat details, maar dat gevoel had ik in de andere boeken ook al. Natuurlijk was de humor die Stirling heeft wel weer aanwezig, maar dat kon ook bijna niet missen. Jammer dat het nu wel is afgelopen.

Beoordeling: ★★

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *