Recensie: Mannenpakken/Vrouwenhakken – Jessica Maes, Suzanne Slotboom

9200000025019000Titel: Mannenpakken/Vrouwenhakken
Originele titel: Mannenpakken/Vrouwenhakken
Auteur: Jessica Maes, Suzanne Slotboom
Uitgever: Palmslag
Verschenen: 2014
Genre: Chicklit
ISBN: 9789491773129
Koop dit boek op Bol.com

Tsja, wat moet je van een chicklit verwachten als er ‘De eerste Nederlandse en Belgische lesbische chicklit’ op de voorkant staat. Ik weet het niet, ik had iets verwacht zoals Vijftig Tinten maar dan met twee vrouwen. Niet echt iets wat ik graag zou willen lezen eerlijk gezegd. Maar laten we kijken wat ik er nou echt van vond! Bedankt uitgeverij Palmslag voor een recensie-exemplaar.

De 25-jarige Milou stort zich na een relatiebreuk weer in het liefdesleven. Wat ze niet verwacht is dat ze tijdens een afspraakje met een man geïntrigeerd raakt door de lange benen van een vrouw. Ze is toch niet…? Of wel?

Milou trekt haar hoge hakken aan en gaat op pad. Bij iedere stap ontmoet ze meer vrouwen, leert ze haar vriendinnen beter kennen en ontdekt ze meer over de vrouw die ze zelf is.
Tijdens haar zoektocht stuit ze op clichés en botst ze tegen de liefde op. Maar dan ontdekt ze dat liefde op hoge hakken in het begin soms nog wat wankel blijkt te staan…

Het is heel anders dan ik eerst had verwacht! Het is namelijk meer een verhaal over acceptatie, iedereen is anders. En met dat soort insteek vind ik het ineens een stuk leuker en interessanter. Het is een soort van levensles wat je ook in dit boek leert.

Inderdaad is het niet het soort chicklit wat we gewend zijn, een zoetsappig verhaal van een succesvolle vrouw die van de ene naar de andere man gaat en in de problemen raakt en aan het eind lang en gelukkig leven. Dit is dus een verhaal wat heel erg veel over zelfontplooiing gaat en Maar niet alleen dat natuurlijk, maar ook het snel en vlot geschreven verhaal waarin je Milous dagelijkse leven beleeft en daarmee ook de reacties van anderen. Hoe zullen mensen reageren als je ineens zegt dat je op vrouwen valt? Het is inderdaad dan vrij laat dat de eerste lesbische Nederlands/Belgische chicklit is uitgebreid, dat verbaasd me.

Ik denk dat er nog wel een volgend deel zal verschijnen, tenminste dat hoop ik wel. Het is gewoon een superleuk boek om te lezen en ook voor mensen die niet lesbisch zijn.

Kortom, het is een leuk en fijn boek, ook de cover is Marlies-proof en daarmee bedoel ik natuurlijk mijn voor liefde voor covers. Het is een boek met een boodschap om nog eens langer over na te denken. Deal with it, daar komt het eigenlijk op neer. Een aanrader.

4ster

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *