Recensie: Mama Tandoori – Ernest van der Kwast

mamatandooriTitel: Mama Tandoori
Originele titel:
Mama Tandoori
Auteur:
Ernest van der Kwast
Uitgever:
Nijgh & Van Ditmar
Verschenen:
2010
Genre:
literatuur, roman
ISBN:
9789038893204
Koop dit boek op Bol.com

Mama Tandoori is een boek die zeker wel opvalt en ik wou hem ook al langere tijd lezen, maar steeds was hij niet in de bieb. Maar nu eindelijk wel!

Mama Tandoori is het geromantiseerde verhaal van de Indiase moeder van Ernest van der Kwast. Ze leeft bij het motto ‘Gratis is goed’ en heeft altijd een deegroller op zak. Ook de rest van de familie is een bont gezelschap. Uncle Sharma speelde als Bollywoodster in meer dan tweehonderd films en tante Jasleen was ooit de grote atletiekbelofte van India. Zonder schroom vertelt de schrijver over de levenswandel van zijn onalledaagse familieleden, wier voetstappen nog lang in de oren van de lezer zullen naklinken.

Ik had er eerlijk gezegd heel wat van verwacht. Ik had dit boek al vaak voorbij zien komen en had een heel grappig boek verwacht. Maar helaas, dat was niet het geval. Om de een of andere reden wist deze humor mij niet te pakken. De personages vond ik ook niet echt leuk. Dus dat was ook niet echt een pluspunt. Het gaat een soort van al die familieleden voorbij, maar het lijkt dan helemaal niet meer op een geheel.

Het idee vond ik heel leuk, want ik was echt benieuwd hoe dit familieboek eruit zou gaan zien. Een Indiaas gezin in Nederland met veel humor, dat is wat ik had verwacht. Maar ik vond het erg teleurstellend en dat vind ik echt heel erg jammer. Op zich geeft het wel leuk inkijkje, maar of het realistisch is weet ik niet.

Beoordeling: ★

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *