Recensie: LOOK : Het urban fashion kleurboek – Suwa

lookTitel: LOOK: Het urban fashion kleurboek
Originele titel: The Look: An Around-The-World Fashion Coloring Book
Auteur: Suwa
Uitgever: Karakter uitgevers
Verschenen: 2015
Genre: kleurboek
ISBN: 9789045208657
Koop dit boek op Bol.com

Toen ik dit boek in de brievenbus vond wist ik eerst niet zo goed wat ik moest denken aangezien ik helemaal niks met mode heb en dit toch echt een modekleurboek is.

Look neemt je mee op een fashion-tour over de hele wereld met levensechte kleurplaten van trendy en chique settings. Fashion illustrator Suwa heeft elke kleurplaat tot in detail getekend: stijlvolle outfits, kapsels, accessoires, modellenposes en natuurlijk dé look die hoort bij het gevoel van de stad. Want het gevoel en de look van New York is natuurlijk een heel andere dan dat van Seoul!

Experimenteer met nuances en contrasten en laat hiermee alle modesteden tot leven komen!

Het idee achter dit boek is erg leuk, je gaat op een soort tripje rond de wereld in mode. En dat kun je dan kleur geven.

Maar ik heb helemaal niks met mode dus ik vond het boek niet helemaal geschikt voor mij. Het lijkt me trouwens vrij lastig om de vele gezichten in dit boek in te kleuren. Ik teken zelf ook vrij weinig mensen, laat staan inkleuren. Het papier voelt vrij dik aan waardoor ik de conclusie wel kan stellen na vele kleurboeken voorbij te zien komen dat dit papier vele materialen aan kan.

Het leuke aan dit boek zijn de stedelijke details die voorbij komen, zoals de straatlantaarns, borden en bijvoorbeeld een tram. Dat maakt het net eventjes iets meer compleet. Hieronder kun je een impressie zien van het boek.

Het enige jammere aan het boek vind ik dat sommige poses een beetje vreemd zijn. De dame op de voorkant van het boek staat er ook niet echt kloppend bij zal ik maar zeggen. Dus dat vind ik dan wel raar, maar de rest en het idee zijn top!

Beoordeling:

IMG_20160118_160924 IMG_20160118_161023 IMG_20160118_161029 IMG_20160118_161038 IMG_20160118_161043

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *