Recensie: We Were Liars – E. Lockhart

9200000026058012Titel: We Were Liars
Originele titel: We Were Liars
Auteur: E. Lockhart
Uitgever: Bonnier
Verschenen: 2014
Genre: young adult
ISBN: 9781471403989
Koop dit boek op Bol.com

Dit boek stond ook alweer een tijdje op mijn e-reader en ik vond dat het toch eens tijd was om hem te gaan lezen. En een weekje ongeveer geleden heb ik dat dan ook maar gedaan. Geweldig boek. Ik heb er echt van genoten. Dit boek stond namelijk weer hoog bij de gehypete boeken en ja, toch moet je dat niet altijd serieus nemen omdat het ook tegen kan vallen. Maar toch ben ik altijd wel benieuwd.

A beautiful and distinguished family.
A private island.
A brilliant, damaged girl; a passionate, political boy.
A group of four friends—the Liars—whose friendship turns destructive.
A revolution. An accident. A secret.
Lies upon lies.
True love.
The truth.

Super tof boek, als je er totaal niks over weet want dat is gewoon leuk hierbij. Ik had wel gehoord dat het een leuk boek is, maar niet waar het precies over gaat. Zelfs door het lezen van de achterflap tekst kun je er niet veel van bakken. Het is echt een boek waarvan ik weinig kan verklappen, je moet hem gewoon zelf hebben gelezen. Hij was echt super tof, en het is bijzonder en zeer onvoorspelbaar. Ik had nog niet eerder een boek van Lockhart gelezen, maar haar schrijfstijl is echt heel erg fijn. Ze is nogal vaag in het vertellen, maar dat is juist zo boeiend en origineel aan dit boek.

Je wilt super graag weten hoe het afloopt en blijft daarom maar doorlezen, dan scheelt het dat het niet een heel dik boek is. Lockheart beschrijft alles tot in de puntjes en dat leest heerlijk weg zodat je je er echt een beeld bij kan vormen. Ook de personages zijn erg goed uitgezocht en interessant. Het lijkt net alsof je er zelf middenin loopt, heel erg tof.

Sorry, voor de nogal vage recensie, maar het is ook een vaag boek dat je gewoon moet gaan lezen om deze recensie een beetje te snappen.

4ster

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *