Recensie: The Legend of Sleepy Hollow – Washington Irving

legend-of-sleepy-hollowTitel: De Legende van Sleepy Hollow
Originele titel: The Legend of Sleepy Hollow
Auteur: Washington Irving
Uitgever: Wildside Press
Verschenen: 1820 (heruitgave 2004)
Genre: historisch, fantasy
ISBN: 9780809595143
Koop dit boek op Bol.com

Ik heb het eerste seizoen gezien van Sleepy Hollow nu en ik vond dat zo’n toffe serie. Toen ik ontdekte dat er een boek van was, al is het wel een heel dun boekje moest ik het gewoon lezen. En eigenlijk wil ik deze dan ook nog lezen, want die is meer gebaseerd op de serie. Maar uiteraard moet ik het originele verhaal ook een kans geven, dat al stamt uit 1820. Ja, dat is inderdaad best wel oud. Maar ik hou van klassiekers. Dus kan ik deze ook aan het lijstje toevoegen.

There are few readers who are unfamiliar with Washington’s timeless story of schoolmaster Ichabod Crane and the terrifying Headless Horseman. But The Legend of Sleepy Hollow offers more than a mere ghost story, providing readers with an excellent social commentary about how people lived outside the cities and circles of politics in the early 19th century.

Opzich was dit mini boekje wel heel leuk, het bood namelijk wel diepgang dat me nog verbaasde ook. Ik had me er namelijk niet veel bij voorgesteld, vooral omdat de schrijfstijl vaak heel anders is en dan ook nog Engels en heel kort terwijl de serie seizoenen lang duurt. Maar het concept blijf ik gewoon geweldig vinden met die hoofdloze ruiter. Best wel creepy, maar wel heel leuk om te lezen. Ik houdt namelijk ook wel van horror films, dus dit sloot er mooi bij aan. Ik ben heel benieuwd naar dat boek van die andere schrijver, die dus meer gebaseerd is op de serie. Maar om deze tussendoor te lezen op de e-reader is echt wel vermakelijk.

3ster

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *