Recensie: Kleur je eigen Spaanse meester

Titel: Kleur spaansemeesterje eigen Spaanse meester
Originele titel: Kleur je eigen Spaanse meester / Colour Your Own Spanish Master
Auteur:
Uitgever: Karakter Uitgevers
Verschenen: 2015
Genre: kleurboek
ISBN: 9789045208060
Koop dit boek op Bol.com

Kleur je eigen Spaanse meester is weer een nieuw boek uit de kunstzinnige collectie kleurboeken van uitgeverij Karakter. Deze keer werken ze samen met Hermitage Amsterdam om een prachtige collectie Spaanse kunstwerken tot kleurplaten om te toveren.

In dit uitdagende kleurboek voor volwassenen Kleur je eigen Spaanse meester/Colour Your Own Spanish Master staan 24 topstukken uit de expositie in de Hermitage Amsterdam, waaronder De apostelen Petrus en Paulus van El Greco, Goya’s Portret van de actrice Antonia Zárate en Onbevlekte ontvangenis van Murillo.
Niet eerder was er in Nederland zo’n breed overzicht te zien van Spaanse kunst, die ook nauwelijks in Nederlandse museumcollecties vertegenwoordigd is. Ontdek met deze expositie en dit kleurboek de opkomst en glorie van de Spaanse kunst in de Gouden Eeuw, waarvan de invloed uiteindelijk tot in de moderne tijd reikte.

Als je echt een volgende stap wilt doen in het Kleuren voor Volwassenen, dan raad ik je echt dit boek aan. Het is super leuk om te doen en is echt een ontzettende uitdaging om alles van de juiste kleur te voorzien. Het vergt dan ook behoorlijk veel tijd. Ik ga er zeker nog aan beginnen, maar ik ben er simpelweg nog niet aan toegekomen, vooral met mijn perfectionisme dat ik het juist ook gelijk heel goed wil doen komt het niet altijd even gemakkelijk uit.

IMG_20151224_104802 IMG_20151224_104814

Je kan aan de binnenkant de echte kunstwerken in het klein nogmaals bekijken. Een aanrader is om op je telefoon het betreffende kunstwerk er naast te houden zodat je ook eventueel kan inzoomen. Een grotere print maken is ook handig als je volgens het kleurgebruik wilt werken.

IMG_20151224_104827 IMG_20151224_104836

Ook dit boek is weer prachtig, echt mijn complimenten aan uitgeverij Karakter hoe ze dit iedere keer weer zo mooi kunnen krijgen!

Beoordeling: ★★★★★

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *