Recensie: Kleur je eigen Klimt

Titel: Kleur je eigen Klimt
Originele titel: Kleur je eigen Klimt
Auteur:
Uitgever: Karakter Uitgevers
Verschenen: 2016
Genre: kleurboek
ISBN: 9789045209760
Koop dit boek op Bol.com

In Kleur je eigen Klimt/Colour Your Own Klimt zijn 24 schilderijen van Gustav Klimt samengebracht uit de collectie van de Oostenrijkse Galerie Belvedere. De galerie herbergt de grootste collectie Klimt-schilderijen ter wereld. Gustav Klimt (1862-1918) was een van de meeste invloedrijke schilders uit de periode van de avant-garde en droeg in grote mate bij aan de doorbraak van deze kunststroming in Wenen.

Per ongeluk was ik dit boek een beetje vergeten. Ik had ze namelijk opgeborgen omdat het een gigantisch kleurboek is. Maar hier is dan eindelijk de recensie. Beter laat dan nooit zeg ik dan maar.

Ik moet zeggen dat de kleurboeken van kunstenaars die worden uitgegeven door Karakter altijd prachtig zijn en ook deze keer keek ik er weer ontzettend naar uit om er aan te beginnen. Het boek bevat ontzettend veel keuzes schilderijen van Gustav Klimt. Een kunstenaar waar ik niet zo bekend mee ben verder, maar toen ik de kleine afbeeldingen zag voor- en achterin het boek vond ik het er toch wel erg tof uit zien.

Om een goede keuze te maken viel me niet mee, ik heb gewoon lekker random eentje eruit gepikt en ben daar aan begonnen. Wat ik altijd lastig vind is de kleurkeuze voor zo’n kleurplaat gebasseerd op een schilderij. Je moet wel echt van kleuren houden en ook van veel uitdaging en langdurige tijd op een plaat. Het is een gigantisch boek waar je wel eventjes op los kunt gaan.

Beoordeling:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *