Recensie: The Jewel – Amy Ewing

thejewelTitel: The Jewel (deel 1 van The Lone City)
Originele titel: The Jewel
Auteur: Amy Ewing
Uitgever: Harper Teen
Verschenen: 2014
Genre: young adult, dystopian, romantiek
ISBN: 9780062235794
Koop dit boek op Bol.com

Een vrij nieuw boek die werkelijk een prachtige cover heeft. Echt het deed me gewoon denken aan The Selection, die hebben ook zulk soort covers. En jullie weten inmiddels denk ik wel dat je mij wel kan lokken met wat leuke covers en ook deze verslond ik weer.

The Selection” meets “The Handmaid’s Tale” in this darkly riveting debut filled with twists and turns, where all that glitters may not be gold.
The Jewel means wealth, the Jewel means beauty but for Violet, the Jewel means servitude. Born and raised in the Marsh, Violet finds herself living in the Jewel as a servant at the estate of the Duchess of the Lake. Addressed only by her number #197 Violet is quickly thrown into the royal way of life. But behind its opulent and glittering facade, the Jewel hides its cruel and brutal truth, filled with violence, manipulation, and death.
Violet must accept the ugly realities of her life all while trying to stay alive. But before she can accept her fate, Violet meets a handsome boy who is also under the Duchess control, and a forbidden love erupts. But their illicit affair has consequences, which will cost them both more than they bargained for. And toeing the line between being calculating and rebellious, Violet must decide what, and who, she is willing to risk for her own freedom.

Dit boek zag ik al behoorlijk wat keren voorbij komen op Goodreads en andere vooral Engelse boekenwebsites. Ik koos dit boek dan ook al snel uit op mijn e-reader. Die cover ziet er zelfs mooi uit in het zwart-wit op mijn e-reader.

In het begin moest ik even een beetje wennen aan de schrijfstijl, maar op zich ging het toen nog wel. De rest van het boek vond ik echter niet heel erg sterk. Ik heb het idee dat de spanningsboog niet helemaal klopt, ik weet niet wat het is. Maar het is eigenlijk de hele tijd vrij duister en angstig, terwijl een boek naar mijn mening een golvende spanningsboog nodig heeft. De wereld vond ik ook vrij onduidelijk waarin Violet leeft en dat komt gedurende het boek stukje bij beetje steeds meer naar boven. Ik vond het onderwerp niet helemaal wat ik had verwacht toen ik de cover zag. Ik dacht namelijk dat het over prinsessen ging en iets van mannen die je dan uitkiezen.. Maar het gaat dus over meiden die zwanger moeten worden voor de rijke bevolking, zodat zij die pijn en moeite niet hebben. Een beetje een vreemd en schokkend onderwerp als je het mij vraagt. Ik moest met deze combinatie denken aan Verwelken van Lauren DeStefano en Starters van Lissa Price. Dat indoctrineren van Verwelken door mannen en het idee van oude/rijke personen helpen met een jong lichaam uit Starters. Ik vond het wel een spannend verhaal, maar eigenlijk constant. Het hoofdpersoon is wel leuk, maar wat te deprimerend door de constante boog. Maar wel met een knallende cliffhanger, waardoor ik toch ook wel weer nieuwsgierig ben naar deel 2.

3ster

 

 

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *