Recensie: Jabra Active headset

Weer eens wat nieuws op teatimebooks.nl, een recensie van een headset. Zoals jullie weten ben ik veel onderweg en kan ik wel een goede set oordopjes gebruiken. Ook als ik natuurlijk leuke boeken lees onderweg, of als je bijvoorbeeld eens een audiobook wilt beluisteren. Ik ben allang op zoek naar de perfecte set en heb er ook al heel wat versleten inmiddels of ik raak ze weer eens kwijt. Probleem is dat de standaard oordopjes altijd uit mijn oren vallen en dat ik sindskort ontdekt heb dat de in-ear dopjes goed blijven zitten. Maar af en toe moet ik ook wel eens rennen, of maak ik een gekke beweging en dan vallen ook die dopjes zomaar uit mijn oren.

Ik kon de samenwerking aan gaan met GSMpunt.nl en daarbij dus nieuwe oordopjes testen. Het is de Jabra Active headset geworden met een aparte vorm kussentjes zodat het zich als het ware aanpast aan je oor vorm.

oordopjes1Allereerst de mooie verpakking, het is duidelijk dat deze dopjes bedoeld zijn voor actief gebruik. Zo ook te zien aan de sporter die op het doosje staat afgebeeld. Wat mij vooral gelijk al aansprak is dat ze zweet en water bestendig zijn. Dan zweet ik niet zoveel in mijn gebruik wat ik doe met de dopjes. Maar als ik in de regen zou lopen is het wel ideaal. Daarnaast wordt er gezegd dat het geluid fantastisch zou zijn. Daar ben ik altijd het meest nieuwsgierig naar. De kleur vind ik trouwens echt te gek, opvallender kan het niet. En het staat ook gewoon bij deze oordopjes!

Er zitten veel boekjes etc. bij als ik hem uit de verpakking haal. De ene gaat over het gebruik van de set en hoe je de gelkussentjes voor je oren moet verwisselen. En de andere gaat over eventuele gehoorbeschadiging die je kan oplopen als je het te hard hebt staan. Nog een boekje over de garantie en de rode was om het product te registreren. En dit alles in allerlei talen die je maar kan verzinnen. Er was in ieder geval voldoende informatie beschikbaar.

Verder zitten er dus 3 gelkussentjes types bijgeleverd. Eentje zitten er al opgemonteerd. En dan heb je nog een grotere en nog gewone ronde (de small zoals ze worden genoemd). Ik gebruik de huidige die erop zitten, en deze zijn zelfs bijna te groot voor mijn oren. De rondjes blijven overigens ook erg goed zitten. Er zit ook nog een soort van zwart siliconen zakje bij. Hier kun je ze omheen bewaren bijvoorbeeld. Al denk ik zelf dat het voor mijn gebruik wat overbodig is. De kabel is mooi lang en heeft dus de perfecte lengte. Er zat ook nog een soort mini verlengkabeltje bijgeleverd. Al weet ik niet echt wat daar de bedoeling precies van is.

dopjes2Er zit een handige clip aan waarmee je het kan bevestigen aan je kleding. En ik ben erg te spreken over het geluid. Verbazingwekkend goed. De diepte in het geluid was duidelijk hoorbaar. Wat ik ook zeker een pluspunt vond is de volume regelingsknop. Deze kun je schuiven, dus niet van die knopjes waarbij je het ene standje te zacht vind en de andere te hard. Nee, deze oplossing is perfect en had ik zelf nog niet eerder ervaren. Er zijn eigenlijk geen minpunten aan deze headset. De eerste keer is het wat prutsen om de oordopjes netjes in je oor te krijgen, maar als je trucje eenmaal doorhebt is het erg makkelijk.

Dus als je echt een paar toffe oordopjes zoekt dan raad ik deze zeker aan. Ze zitten goed, hebben voor iedere oorvorm gelkussentjes die erg comfortabel zijn. Dus ook geschikt voor mensen met hele kleine oren of juist grote. De volumeregeling is goed bedacht en is erg handig. Ze vallen echt niet uit! Zelfs niet als ik ga springen en gekke bewegingen maak. Is werkelijk voorzien van alle wenselijke accessoires en informatie. Waterproof en ook nog eens een mooi design dat er erg degelijk en stevig uitziet en ook echt is.

GSMpunt.nl heeft een ruime collectie aan oordopjes en andere producten die je kunnen helpen de ervaring van je telefoon te bevorderen. Maar ze hebben ook telefoons in alle soorten en dan kun je dus gelijk alle accessoires mee bestellen die je maar wilt. Ideaal. Zo heb je bijvoorbeeld deze toffe iPhone 6s hoesjes in alle kleuren en patronen. En als je voor jouw type toestel een hoesje zoekt kun je ook terecht bij GSMpunt.nl.

Beoordeling:

Deze productrecensie is in samenwerking met GSMPunt.nl tot stand gekomen, mijn mening is volledig onafhankelijk.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *