Recensie: Het Verhaal van Four – Veronica Roth

9200000022091645Titel: Het Verhaal van Four (deel 0.1 – 0.4 van Divergent)
Originele titel: Four: A Divergent Story Collection
Auteur: Veronica Roth
Uitgever: Van Goor
Verschenen: 2014
Genre: young adult, fantasy, dystopian, avontuur
ISBN: 9789000335282
Koop dit boek op Bol.com

Het verhaal van Four is een bundel van vier novelles ter aanvulling van de Divergent-trilogie. En als groot fan van deze geweldige ya-boeken moest ik deze natuurlijk ook lezen. Want stiekem ben ik dol op novelles. Dit boek heb ik als enige niet origineel in de kast staan. De rest wel. Maar ik vond het voor zo’n dun boekje niet echt de moeite, dus heb ik de Engelse originele versie als ePub gelezen.

Het verhaal van Four geeft een kijk in het leven van Four (Tobias) uit de Divergent-serie. Veronica Roth onthult hierin nieuwe feiten en fascinerende details over deze hoofdrolspeler. Zijn verleden, zijn eigen inwijding en zijn gedachten over de nieuwe Onverschrokkene Tris Prior komen aan het licht in dit prachtig uitgegeven collector”s item.

Het verhaal van Four is een bundel van vier e-novelles.

Ok. Geef toe, wie wil er nou niet meer te weten komen over Four, stiekem heeft iedere lezer van Divergent wel een beetje een crush op hem. Op mannen uitgezonderd dan, sorry jongens. Het begint met ‘The Transfer’, dit vond ik denk ik wel het mooiste deel. Het laat namelijk zien hoe moeilijk het is om als kind van een mishandelde ouder te ontsnappen.Hiervan laat de trilogie namelijk weinig zien.

Vervolgens krijg je ‘The Initiate’ hierin komt de inwijdingsperiode aan bod. Dit deel was ook wel leuk, vooral omdat het erg op het stuk van Tris lijkt in Divergent. Dan krijg je ‘The Son’ dan krijg de twee aardsvijanden van Tobias te lezen. Een leuke toevoeging. Dat was al bijna het boekje.

Op het einde krijg je nog drie héle korte verhaaltjes en met kort bedoel ik echt kort aangezien niet meer dan tien bladzijdes tellen. Het zijn fragmenten uit de trilogie, maar dan vanuit het perspectief van Tobias. Dit boeide me nog het minste denk ik. Het verteld het gewoonweg nog eens opnieuw, maar dan Tobias als ‘ik’ persoon.

Kortom, het is een leuke toevoeging, maar ik vind het echt net iets te kort. Prima dat novelles kort zijn, maar het moet wel écht wat toevoegen. Zo vond ik dat bij de laatste mini-verhaaltjes dus niet het geval. Dus leuk om te lezen, voor de echte fans maar ik ben blij dat ik hem niet heb aangeschaft.

3ster

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *