Recensie: Het Rosie Project – Graeme Simsion

rosieprojectTitel:Het Rosie Project
Originele titel: The Rosie Project
Auteur: Graeme Simsion
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Verschenen: 2014
Genre: roman
ISBN: 9789021015729
Koop dit boek op Bol.com

Dit boek schijnt echt geweldig grappig te zijn en daar ben ik uiteraard wel benieuwd naar, dus begon ik met dit boek op mijn e-reader. Hij leek me ook heel leuk en heb hem al meerdere malen in de boekwinkel in mijn handen gehad. Toch nog twijfelend, maar waarom eigenlijk?

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden.

Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.

Het Rosie Project gaat dus over de autistische, Don Tillman. Hij is professor genetica aan de universiteit van Sydney en is een gelukkige man. Maar toch heeft hij niet een goed sociaal leven, hij heeft ook geen vriendin. Daar wil hij graag verandering in brengen en verzint het Echtgenote Project. Hij wil de perfecte vrouw voor zichzelf vinden en stelt daarbij een lijst op, die zijn dates moeten invullen. Vullen ze het foutief in (volgens Don dan), dan vallen zij al van te voren af. Maar als hij Rosie ontmoet, die alles behalve zijn ideaalbeeld is, komt er toch een bepaalde klik.

Dit boek is echt grappig, maar ook ontroerend. De woorden die Simsion gebruikt in dit boek zijn soms zeer vindingrijk gevonden en dan moet ik wel even hardop lachen. Don is echt een geweldig personage, hij is slim, maar als het op relaties aankomt faalt hij een beetje en is hij onhandig en veeleisend. Je merkt daarom ook dat Simsion met veel tijd en liefde dit boek heeft geschreven en ik heb er dan ook echt van genoten. Een echte aanrader.

4ster

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *