Recensie: Het Godinnenoffer – Aimée Carter

209789034787620_fcovrTitel: Het Godinnenoffer (deel 3 van De Godinnentest)
Originele titel: The Goddess Inheritance
Auteur: Aimée Carter
Uitgever: Harlequin
Verschenen: 2014 (19/08)
Genre: young adult, fantasy
ISBN: 9789034787620
Koop dit boek op Bol.com

Ondanks dat dit boek pas over twee dagen uitkomt, had ik al de kans om het boek te lezen. Harlequin stuurde mij namelijk een prachtig recensie-exemplaar op. Echter had ik de voorgaande delen nog niet gelezen toen ik deze ontving. Dus ging ik als malle opzoek naar De Godinnentest en De Godinnenwraak, waar inmiddels al de recensies van online staan. En nu ben ik eindelijk bij deze beland. En kan ik jullie alvast vertellen wat ik ervan vindt, zonder teveel spoilers natuurlijk.

Sommige keuzes zijn onmogelijk te maken…

Kate is eindelijk koningin van de onderwereld, naast Henry, op wie ze nog steeds stapelverliefd is. Maar lang duurt haar geluk niet. Na het verraad van Ava wordt ze door de jaloerse godin Calliope ontvoerd en negen maanden gevangen gehouden. Calliope heeft het op haar ongeboren kind voorzien – en Kate staat machteloos…

Dan bemoeit Kronos zelf zich ermee en plaatst haar voor een verschrikkelijk dilemma. Als Kate zijn geliefde wordt, mag ze haar zoontje houden, maar zal hij evengoed de hele raad, inclusief Henry, ombrengen. Weigert ze, dan zal Kronos álles vernietigen: mensen én goden.

Met het lot van de hele wereld in haar hand moet Kate een manier zien te vinden om Kronos te weerstaan. Zelfs als ze daarvoor de hoogste prijs zal moeten betalen…

Leven of liefde

Henry of hun kind

Kate moet kiezen…

Ik moet zeggen dat ik van deze achterflap tekst toch wel het meest nieuwsgierig werd van alle Godinnentest boeken tot nu toe. En toen ik begon te lezen, had ik gelijk een beter gevoel dan dat ik bij deel 2 had. Kate is namelijk duidelijk volwassener geworden. Ook in haar gedrag en dat vond ik gelijk een groot pluspunt. Ik vind haar nu ze wat ouder is, leuker om te lezen. Maar zoals de titel misschien al verraad en de achterflap tekst eveneens, staat Kate weer voor een onmogelijke keuze. En deze is beter dan alle voorgaande of moet ik zeggen crucialer?

Ze probeert zich door de situaties heen te worstelen terwijl ze ook aan het welzijn van haar gezinnetje moet denken. Maar de liefde tussen Kate en Henry vind ik een beetje saai en er zit weinig diepgang in. Sommige boeken hangen van romantiek aan elkaar, dat hoeft van mij nou ook weer niet. Maar dit gaat wel erg stroef. Maar toch vond ik het op het einde wel schattig worden (ik zeg niks!).

Het einde is ook echt wel goed vind ik, het wordt allemaal netjes afgesloten en ik bleef niet met vragen achter. Al ben ik nog wel benieuwd hoe het hun in de toekomst gaat verlopen. Ik vond dit boek de beste uit de Godinnentest-trilogie en daarom 4 sterren!

4ster

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *