Recensie: Het Enige Echte Kleurboek voor Volwassenen op Reis

9200000025959661Titel: Het Enige Echte Kleurboek voor Volwassenen op Reis
Originele titel: Het Enige Echte Kleurboek voor Volwassenen op Reis
Auteur: 
Uitgever: BBNC Uitgevers
Verschenen: 2014
Genre: DIY, creatief
ISBN: 9789045316536
Koop dit boek op Bol.com

Ja, even heel wat anders dan jullie gewend zijn, namelijk een recensie van niet een gewoon leesboek maar een doe-boek zoals ik het eventjes noem. Sommigen van jullie hebben er vast al eens van gehoord. Het Enige Echte Kleurboek op Reis, is leuk als je je eens verveeld wanneer je in de trein, auto of vliegtuig zit maar kan ook leuk zijn als je lekker achter huis zit of op de bank. Er zijn meer versies van Het Enige Echte Kleurboek voor Volwassenen namelijk de originele (met paarse voorkant) en de Het Tweede Enige Echte Kleurboek voor Volwassenen (met blauwe voorkant). Als je graag creatief bezig bent leek me dit een prima oplossing. De tekeningen zijn namelijk niet kinderlijk en sommigen zijn ook best moeilijk. Ik wil graag de mensen bij BBNC uitgevers bedanken voor dit exemplaar. Dit is de beschrijving op Bol.com:

IMG_20140530_132105IMG_20140604_122242

Na het denderende succes van “Het enige echte kleurboek voor volwassenen” en “Het tweede enige echte kleurboek voor volwassenen” kon een kleurboek voor volwassenen op reis niet langer uitblijven.
Kleuren voor volwassenen is ontaard in een ware hype. Het is een vorm van creatief bezig zijn en een vorm van ontspanning, iets wat iedereen van tijd tot tijd goed kan gebruiken in de hectiek van alledag. In “Het enige echte kleurboek voor volwassenen op reis” staan 64 nieuwe kleurplaten met abstracte en natuurlijke afbeeldingen. Ga lekker even een uurtje zitten in de trein, in de auto, in het vliegtuig, op het strand of op een terras en zet je gedachten even helemaal op nul met “Het enige echte kleurboek voor volwassenen op reis”.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik het nogal beschamend zou vinden om in de trein te zitten kleuren in een kleurboek, maar als je achterin een auto zit en je hebt een lange reis te gaan is het ideaal. Het is maar net waar je je zelf fijn bij voelt. Ik heb het boekje natuurlijk goed getest en verschillende spulletjes uitgeprobeerd op de tekeningen. Het eerste wat opvalt aan deze versie in opzichte met de gewone edities is dat deze een ringband heeft en kleiner is. Veel handzamer dus. Die ringband is echt geweldig, aangezien ik van anderen wel gehoord heb dat de gewone versies niet goed te bereiken zijn in de rugkant zeg maar, omdat die gelijmd zijn. Tip aan BBNC om gewoon bij alle edities een ringband te gebruiken. En ook het papier heeft de perfecte dikte in de Op Reis editie, want bij de gewone versies schijnen ze soms doordruk te hebben wanneer er met stift wordt gewerkt.

Hieronder een aantal foto’s van het boekje + hoe het eruit kan zien als je tekeningen hebt ingekleurd. Zoals jullie kunnen zien heb ik het een en ander uitgeprobeerd, namelijk kleurpotloden, gelpennen en stiften. Geen van allen was zichtbaar op de achterkant. Ik ben dus heel erg te spreken over dit boekje! Echt de moeite waard. En ik ga zeker nog meer van deze prachtige platen in kleuren. Ik gebruik trouwens de potloden en stiften van BIC dat kun je voor 1,99 per pakje krijgen bij de Action en ze werken heel goed!

5stars

 
IMG_20140531_182045IMG_20140531_182220IMG_20140601_213304IMG_20140601_213427IMG_20140604_122106IMG_20140604_122423

 

4 reacties

  1. Echt super mooi gedaan! Vooral de tekening linksboven vind ik heel mooi gekleurd 🙂 Ik ga dit boek ook nog een keer aanschaffen denk ik, ik heb kleuren altijd leuk gevonden en ik mis het nu stiekem wel een beetje

    1. Thx! Ja het is echt leuk om te doen, volgens mij is het voor mij ook al bijna 10 jaar geleden dat ik voor het laatst echt een kleurplaat heb ingekleurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *