Recensie: Glazuur – Lisette Jonkman

1001004011838051Titel: Glazuur
Originele titel: Glazuur
Auteur: Lisette Jonkman
Uitgever: Sijthoff
Verschenen: 2012
Genre: roman, chicklit
ISBN: 9789021806419
Koop dit boek op Bol.com

Dit was het enige boek van Lisette Jonkman die ik nog niet had gelezen en ik moet ze natuurlijk allemaal lezen. Want ze zijn geweldig humoristisch. En met dit boek is het allemaal begonnen, haar debuut in 2012.

Sophie baalt van haar nietige baantje bij het grote reclamebureau CopyBlinders. Dat haar vroegere beste vriendin Karlin haar baas is geworden en een relatie heeft met Sophies grote liefde Rein, helpt ook niet mee. Als Sophie voor de zoveelste keer vernederd wordt, is de maat vol: ze neemt het heft in eigen handen. Hou je vast! Lisette Jonkman is journaliste, fanatiek blogster en schrijft al haar hele leven.

Wat heb ik weer genoten van dit boek. Je merkt wel een verschil met haar meer ontwikkelde schrijfstijl nu in vergelijking met dit boek, maar dat is natuurlijk te begrijpen. Maar de humor zat er gelijk al in, ik heb echt weer een paar keer hard op zitten lachen.

Sophie werkt bij CopyBlinders, een bedrijf waar ze het niet bepaald naar haar zin heeft. Ze is de koffiejuffrouw en ziet haar droom van copywriter voorbij gaan. Ze werkt voor haar vroegere beste vriendin Karlin, die nu dus haar bazige bitch is. Sophie heeft nogal een zwak voor Rein, en ze smelt bijna van de stoel af als hij haar aankijkt. Maar jammer genoeg hoort Rein bij Karlin. Sophie maakt de ene blunder na de ander en ze is bekend om haar klunzige gedrag. Daardoor wordt ze vaak afgeblaft door Karlin. Sophie is er klaar mee en wil haar een lesje leren.

Lisette heeft echt een meesterwerkje neergezet met Glazuur. De namen zijn ook echt grappig soms, zoals Ben Belangrijk en Dikke Jikke. Ik heb het boek dan ook in twee dagen uitgelezen. Geniaal!

5stars

 

 

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *