Recensie: Glashard – Corine Hartman

glashardTitel:Glashard (deel 2 van Jessica Haider)
Originele titel: Glashard
Auteur: Corine Hartman
Uitgever: Karakter uitgeverij
Verschenen: 2013
Genre: thriller, literatuur
ISBN: 9789045206417
Koop dit boek op Bol.com

Ik las deel 1 al een tijdje terug en daar was ik zeer goed over te spreken. Ik kon dan ook eigenlijk niet wachten tot deel 2 in deze spannende serie geschreven door Corine Hartman. En ik heb er dan ook weer echt van genoten.

Jessica Haider gaat op haar eigen onconventionele wijze de strijd aan met de handel in bloeddiamanten. Jessica Haider heeft na de moord op haar zoon de zin van het leven hervonden door toe te treden tot Saligia; een geheim elitekorps dat ingrijpt waar justitie faalt. Eindelijk kan ze eigenhandig en definitief afrekenen met het tuig dat door de mazen van de wet glipt. In dit tweede deel van de Jessica Haider-serie is de Antwerpse diamantair Baruch Salomons haar doelwit, hij wordt ervan verdacht in bloeddiamanten te handelen. Naar de buitenwereld toe doet de diamantair zich voor als een weldoener: hij stimuleert de economie in Zimbabwe en gunt enkele inwoners de kans op een nieuw, beter leven in het Westen. Maar de werkelijkheid is anders, en daar komt Jessy al gauw achter als ze weet binnen te dringen in Salomons’ wereld en als zijn kersverse minnares met hem meereist naar het verscheurde Zuid-Afrikaanse land. De werkelijkheid is zelfs veel gevaarlijker dan ze ooit had kunnen vermoeden…

Zoals jullie misschien nu wel weten hou ik wel van wat keiharde actie en dus ook wel van de Jessica Haider boeken, ik heb ze namelijk echt in mijn hart weten te sluiten. Jessica is een sterk, maar toch ook wel wat kwetsbaar personage. Ze lijkt oersterk en bijna van staal. Maar toch heeft ze ook haar zwakke punten en ik vind het goed dat dit in de boeken ook aan het licht komt. Want zo creeer je een realistisch beeld. Jessy (zo wordt ze ook wel genoemd) heeft een cokeverslaving die ze maar moeilijk in bedwing kan houden. Ze wil er toch ook af en toe voor haar familie zijn en moet ze dus keuzes maken. Dit verhaal is ook weer super spannend en wist me van begin tot eind te boeien, een aanrader!

5stars

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *