Recensie: Gewillig – Emma Chase

Titel: Gegewilligwillig (deel 2 van Gebonden)
Originele titel: Twisted
Auteur: Emma Chase
Uitgever: Karakter Uitgeverij
Verschenen: 2015
Genre: erotiek, romantiek, roman
ISBN:9789045206400
Koop dit boek op Bol.com

Dit is alweer het tweede deel van de spannende erotisch getinte boekenserie van Emma Chase. Ik vind ze eigenlijk precies goed, ze zijn namelijk niet té. Wat dat had ik bij de eerste 50 pagina’s van Vijftig Tinten dus wel, daarom heb ik ook nooit verder gelezen. Dus die staat inderdaad te verstoffen op de plank, in plaats daarvan lees ik deze boeken. En die zijn niet zo overrated..

Gebonden verteld vanuit het gezichtspunt van Drew, in Gewillig is Kate aan het woord. Je hebt twee soorten mensen op deze wereld. Het soort mensen dat wat passief is en de mensen die meteen actie ondernemen. Ik heb altijd eerst de kat uit de boom gekeken. Ik ben altijd voorzichtig, en houd van plannen. Dat veranderde nadat ik Drew Evans leerde kennen. Hij was altijd zo volhardend. En zo zeker van zichzelf – en van mij. Maar niet alle stellen zijn voor altijd gelukkig. Had jij gedacht dat Drew en ik het ultieme liefdessprookje tegemoet gingen? Nou, ik ook. Nu sta ik voor de keuze, de belangrijkste keuze in mijn leven. Drew heeft al gekozen. Sterker nog, hij wilde voor ons allebei kiezen. Maar je weet dat dat simpelweg niet mijn stijl is. Daarom ben ik terug naar Greenville gekomen. Alleen. Nou ja, soort van alleen…

In dit boek duik je in de gedachten van Drew, zoals dat bij Kate het geval was in ‘Gewillig’. Het boek is vrij simpel geschreven, waardoor het natuurlijk makkelijk te begrijpen is. Maar af en toe leest dit ook vervelend, omdat de zinnen vrij kort zijn geschreven. Ook leest het geheel vrij vlot weg, wat dan wel weer een pluspunt is. Wat ik echt goed vind aan de schrijfstijl van Chase is vooral haar eigen dingetje, eerlijk en recht door zee. Dit is gewoon fijn in een erotische roman. Het komt soms een beetje direct over, maar dat vind ik juist wel bij dit boek passen. Je moet er immers met iets uitspringen. Het bood op zich voldoende vernieuwing, maar toch vraag ik me af hoe deel 3 dan is opgedeeld. Want ik heb echt het idee bij deze boeken dat het precies in een aantal boeken moest worden verdeeld. Zo komt een boek ook nogal stijf over en vraag ik me echt af wat deel 3 nog extra biedt.

Beoordeling: ★★★

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *