Recensie: Getij – Amanda Hocking

Titel: Getijgetij (deel 3 van de Watersong-serie)
Originele titel: Tidal
Auteur: Amanda Hocking
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Verschenen: 2014
Genre: young adult, roman
ISBN: 9789021808345
Koop dit boek op Bol.com

Dankzij Liz heb ik de Watersong-serie ontdekt en daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor. Want ik vind dit echt fantastische boeken. Zeker de moeite waard om te lezen dus! Zoek in de zoekbalk rechts op Amanda Hocking om alle recensies te vinden. Zo ben ik nu al bij deel drie en hierna is er nog maar eentje! Help, wat moet ik nu?!

Welkom in een wereld van adembenemende schoonheid – en vreselijke geheimen.
Ze had het gevoel dat ze overspoeld werd door een getijdegolf die alles in haar leven verwoestte. En wat ze ook deed, ze kon hem niet tegenhouden.
Gemma moet vechten voor haar leven. Ze is vervloekt door de mooie, maar dodelijke Sirenen en verafschuwt haar nieuwe, duistere krachten. In een race tegen de klok probeert ze de vloek te doorgronden en te verbreken. De enigen die haar kunnen helpen zijn haar zus Harper en haar vriend Daniel. Samen duiken ze in de mythische geschiedenis van de Sirenen. Gemma’s hoop is gevestigd op hun gevaarlijkste geheimen, die haar van de vloek kunnen verlossen. Maar de Sirenen zijn vastbesloten haar te vermoorden voor ze zich kan bevrijden…

Tijdens de wapenstilstand die werd afgesloten met de Sirenen, waarbij ze niemand in Capri iets zouden flikken, probeert Gemma de draad weer op te pakken. Ze merkt enkel al gauw dat ze alleen bij Harper en Daniël zichzelf kan zijn.

Amanda Hocking houdt je in haar macht in dit denderende deel van de Watersong-serie. Getij is weer een mooie mix van mythologie en liefde, dit deel is spannender dan ooit. Gemma en Harper proberen zich te verdiepen in de geschiedenis van de sirenen en proberen zich in hen te verplaatsen. Wie wil nou niet meer weten over hun bestaan? Vanaf deel 1 wakkerde dit namelijk al het een en ander aan nieuwsgierigheid op.

Die mythologie vind ik zo boeiend ook al is het natuurlijk niet strikt correct. Maar de tijd dringt voor hen en die tijdsdruk maakt het boek tot een hoogtepunt. Geweldig als je zelf ook die druk voelt. Leuk dat er in dit deel zoveel aandacht werd geschonken aan het hoe en waarom van Sirenen: Thea, Penn en Lexie. Zo zie je de andere kant ook eens. Ik kan niet wachten op deel 4 van deze spannende serie.

Beoordeling:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *