Recensie: Ebola: Het Killervirus – Richard Preston

9200000032421033Titel: Ebola: Het Killervirus
Originele titel: The Hot Zone: The Terrifying True Story of the Origins of the Ebola Virus
Auteur: Richard Preston
Uitgever: Xander Uitgeverij
Verschenen: 2014
Genre: waargebeurd
ISBN: 9789401603058
Koop dit boek op Bol.com

Iedereen weet inmiddels dat het ebola virus om zich heen grijpt in Afrika. Duizenden mensen sterven aan dit levensbedreigende virus. Waar nog geen goede remedie tegen is, helaas. Toch was ik wel toe aan een verhaal dat zo dicht bij de waarheid staat. Dit boek geeft de schokkende waarheid vrij rondom dit virus. Van het begin, tot niet het einde.

De razendsnelle verspreiding van ebola is de meest gruwelijke uitbraak van een besmettelijke ziekte sinds tientallen jaren. De lugubere reis van het ebolavirus begint eind jaren zeventig bij patient zero, in het donkere hart van Afrika. Nu het virus de miljoenensteden in Afrika dreigt binnen te dringen ligt een wereldwijde ramp in het verschiet. Ebola, het killervirus beschrijft de duistere oorsprong van het virus en de heroïsche pogingen van een militair virologenteam om het virus te identificeren en de verspreiding ervan tegen te gaan. Prestons diepgaande onderzoek leest als een thriller. Tot in detail beschrijft hij de even heftige als verwoestende werking van het virus op het menselijk lichaam. Tot nu toe lijkt geen enkel vaccin of methode in staat om dit hyperbesmettelijke virus ooit in te dammen.

Doordat ik nu de opleiding verpleegkunde volg ben ik ineens in alle ziektebeelden en alles rondom medische dingen geïnteresseerd. En toen ik dit boek zag trok het me meteen. De voorkant spreekt je gelijk aan en jaagt je eigenlijk de stuipen op het lijf. Die man ziet er nou niet bepaald normaal uit, qua kleding. En inderdaad ik heb als het een griezelboek ervaren. Het is ook echt gewoon heel eng en als je wel een beetje weet wat ebola ongeveer is en je gaat dit boek ook nog lezen, dan wordt je gewoon instant bang. Het is heel goed geschreven en het is een soort van fictie dat wel waargebeurd is. Maar het verteld ook de geschiedenis rondom ebola en er staan afbeeldingen in waarmee ebola eerst verward werd met een ander virus. En hoe dat dan weer allemaal kan, dus je leert er ook nog ontzettend veel van. Echt een aanrader dus, vooral als er meer over wil weten en misschien ook wel van een beetje horror houdt.

4ster

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *