Recensie: Dromendochter – Laini Taylor

Laini Taylor-Dromendochter@3.inddTitel: Dromendochter (deel 1 van de Daughter of Smoke & Bone trilogie)
Originele titel: Daughter of Smoke & Bone
Auteur: Laini Taylor
Uitgever: Boekerij
Verschenen: 2013
Genre: Young adult, fantasy
ISBN: 9789022564172
Koop dit boek op Bol.com

Heel veel bloggers en mensen op Goodreads hebben dit boek al gelezen en de cover is ook weer heel mooi en mysterieus. Ik was zelf daarom ook heel benieuwd naar dit boek, dat ik hem maar uit de kast trok in de bibliotheek.

Karou studeert kunstgeschiedenis in Praag en vult haar schetsboeken met monsters die al dan niet bestaan. Ze verdwijnt regelmatig voor mysterieuze `klusjes en spreekt een heleboel talen, waaronder een aantal niet-menselijke. En haar helderblauwe haar is niet afkomstig uit een flesje.`Wie ben ik? Dat is de vraag die Karou dag en nacht achtervolgt.

Ja, nu kan ik ook meepraten over het boek dat boek van het jaar 2011 was volgens Amazon. Ik moet inderdaad zeggen dat ik positief verrast was door dit boek. Ik heb hem in een avond uitgelezen en dat zegt vaak al genoeg over de inhoud van het boek. Laini schrijft vloeiend maar met heel veel details, daar moest ik in het begin wel even aan wennen.

Maar toen ik eenmaal over het eerste deel heen was, wat wel een beetje moeilijk was om in te komen ging het als een tierelier. Ik vond het echt fijn om te lezen en was echt heel benieuwd al naar het volgende deel. Ik zag er ook weer een compleet beeld bij in mijn hoofd. Maar toen ik het boek ongeveer op het eind liep was er een beetje een dood stuk op een gegeven moment, waarom geen idee. Maar het hield mijn aandacht niet en ik keek de hele tijd naar mijn telefoon in plaats van naar het verhaal waar ik eerst ingezogen zat. Heel raar, toen dat dode stuk weer voorbij was ging het wel weer.Het eind was heel tof en ik ben zeer benieuwd naar deel 2, alsnog.

3ster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *