Recensie: Dorothy Must Die – Danielle Paige

Titel: Dorothy Must Die (deel 1 van Dorothy Must Die)
Originele titel: Dorothy Must Die
Auteur: Danielle Paige
Uitgever: HarperCollins Publishers Inc
Verschenen: 2015
Genre: young adult
ISBN: 9780062280688
Koop dit boek op Bol.com

I didn’t ask for any of this. I didn’t ask to be some kind of hero.
But when your whole life gets swept up by a tornado—taking you with it—you have no choice but to go along, you know?
Sure, I’ve read the books. I’ve seen the movies. I know the song about the rainbow and the happy little blue birds. But I never expected Oz to look like this. To be a place where Good Witches can’t be trusted, Wicked Witches may just be the good guys, and winged monkeys can be executed for acts of rebellion. There’s still the yellow brick road, though—but even that’s crumbling.
What happened?
Dorothy. They say she found a way to come back to Oz. They say she seized power and the power went to her head. And now no one is safe.

Ik heb echt genoten van dit boek. Hij stond al lang op mijn to-read lijstje, maar soms moet het ervan komen hè? Dus vandaar dat ik dit boek er toch maar eens bij heb gepakt. Het zit allemaal zeer vernuftig in elkaar en die schrijfstijl bevalt me wel. Het is gedetailleerd en je merkt dat er veel liefde en moeite in is gestoken. Echt perfect.

Het is gebasseerd op het verhaal van Oz, waar ik zelf helemaal niks mee heb. Maar dat houdt me toch niet tegen om dit boek te gaan lezen, dus vandaar dat ik het maar gewoon besloot op te pakken. Dus zelfs als je daar niks mee hebt, lees het gewoon. Geweldig.

Het laat je gewoonweg niet los en ik bleef doorlezen. Ik ben daarna gelijk doorgegaan met deel 2. Als je van actie, humor, fantasie houdt dan zou ik dit boek toch echt wel gaan lezen. Ik hoop dan ook dat ze dit boek nog gaan uitgeven in het Nederlands en natuurlijk ook de vervolgdelen. Maar ook zit er nog wat romantiek bij in. Perfecte dosis van alle dingen die je nodig hebt.

Beoordeling:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *