Recensie: disco inferno! – Doug E. Jones

discoinfernoTitel: disco inferno!
Originele titel: disco inferno!
Auteur: Doug E. Jones
Uitgever: Createspace
Verschenen: 2015
Genre: romantiek, roman
ISBN: 9781514399651
Koop dit boek op Bol.com

Ik heb een goede connectie met schrijver Doug E. Jones. Hij woont in Amerika en vroeg eens of ik zijn eerste boek wou reviewen. Maar natuurlijk! En nu is zijn tweede boek uit en opnieuw zal ik deze bespreken.

disco inferno! is a star-crossed teen romance set in 1979 Chicago in the days leading up to local rock radio station the Loop’s infamous Disco Demolition Night promotion at Comiskey Park.
Bobby is a teenager from the northern suburbs. He loves the Cubs, John Travolta, and disco, while Misty is a city girl who digs the White Sox, the Ramones, and rock ‘n’ roll. But when their worlds collide on the 4th of July, feelings change, hearts melt, and sparks fly!

Het boek gaat dus over de tijd van 1979. In disco inferno kom je in verhaal van Bobby, een tiener die in Chicago woont. Hij is druk met fietsen en houdt van de disco (hé daar is een deel van de titel). Op een nacht ontmoet Bobby Misty. Ze is een beetje een wild type maar het is gelijk een klik tussen de twee. Maar door wat omstandigheden blijft het daar eerst ook bij. Samen met Bobby zijn vrienden zie je hoe hij Misty voor zich probeert te winnen.

Ik moet zeggen dat ik nog niet veel of geen boeken heb gelezen over het jaargetijde 1970. Dat is echt iets nieuws. Meestal lees je van het nu of veel langer geleden. Ik vond het fantastisch hoe Doug E. Jones deze tijd heeft omschreven. Ik was er toen zelf nog niet, maar toch kon je het als het ware mee beleven door de tekst in het boek. Er zijn dingen over de kledij in die tijd, maar ook de muziek. Er zijn zelfs complete songteksten toegevoegd. En dat maakt het toch wel erg leuk. Ik vind de personages ook geweldig. Bobby is een beetje de nerd van het stel. En vooral nogal braaf, als hij maar een fiets heeft en naar de disco kan is het voor hem allemaal wel goed. Maar ondanks Bobby zijn knulligheid die hij soms heeft krijgt hij wel steeds meer ballen om gewoon op Misty af te stappen. Hij overwint hiermee zichzelf. Zijn vrienden zijn trouwens ook geweldig, daardoor zit er ook veel humor in het boek.

Misty is juist het tegenovergestelde van Bobby en dat maakt die klik ook zo leuk. Ze helpen elkaar om in balans te blijven. Misty lijkt erg ruig van buiten, maar heeft eigenlijk maar een klein hartje. En als je meer over haar te weten komt als personage vallen alle puzzelstukjes op zijn plek. Het is een geweldig verhaal met liefde en heel veel humor in een prachtige tijd. Ik heb genoten!

Beoordeling: ★★★★★

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *