Recensie: Delirium – Lauren Oliver

9200000021818040Titel: Delirium
Originele titel: Delirium
Auteur: Lauren Oliver
Uitgever: The House of Books
Verschenen: 2014
Genre: Young adult, avontuur, dystopian
ISBN: 9789044343908
Koop dit boek op Bol.com

Ik was al langere tijd nieuwsgierig naar dit boek, dus besloot ik hem te gaan lezen op mijn e-reader. En wauw ik kan jullie vertellen dat dit echt een goed boek is. Ik ben nu al zeer benieuwd naar de andere boeken in de serie. Lauren Oliver kan goed schrijven!

Er was een tijd dat liefde het belangrijkste was op aarde. Mensen reisden naar het einde van de wereld om het te vinden. Ze logen ervoor om het te krijgen. Ze deden er zelfs een moord voor. Toen werd er, eindelijk, een behandeling voor gevonden. De regering verlangt nu van haar burgers dat deze tegen liefde behandeld worden wanneer ze achttien jaar oud worden. Lena Haloway keek altijd uit naar de dag van haar genezing. Een leven zonder liefde is een leven zonder pijn: veilig, afgepast, voorspelbaar en gelukkig. Maar vijfennegentig dagen voor haar behandeling overkomt Lena het onmogelijke: ze wordt verliefd.

Lena wordt toch verliefd waardoor ze eigenlijk ziek is volgens iedereen. Maar is liefde wel een ziekte? Lena kijkt uit naar haar genezing, maar toch gaan er dingen gebeuren waardoor ze er anders tegenaan gaat kijken. Lauren Oliver schrijft dit heerlijk vlot.

En ondanks dat ik dit boek in het Engels heb gelezen vond ik het heerlijk vlot weglezen. Een groot pluspunt en het verhaal is zeer boeiend en interessant. De zinnen lopen als een trein, wat ik echt prettig vond om te lezen. Ook een groot pluspunt is de quotes aan het begin van elk hoofdstuk wat dan uit boeken van de overheid o.i.d. hoort te komen. Dit komt realistisch over en je waant je hierdoor meer in het verhaal.

Ik vond dit echt een top boek, ik heb een vrij snel verslonden en kijk echt uit naar haar andere boeken. Natuurlijk meer uit de Delirium-serie maar ook Before I Fall.

5stars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *