Recensie: Dear John – Nicholas Sparks

dearjohnTitel: Dear John
Originele titel: Dear John
Auteur: Nicholas Sparks
Uitgever: Grand Central Publishing
Verschenen: 2009
Genre: roman, romantiek
ISBN: 9780446567336
Koop dit boek op Bol.com

Ik ben sinds het lezen van The Notebook echt fan van de boeken van Nicholas Sparks en ik wil ze dan ook graag allemaal lezen. Sommige boeken zijn alleen in het Engels verschenen, maar dat maakt voor mij niets uit, want ik verslind zijn boeken of het nou Engels of Nederlands is. En ook dit boek was weer echt fantastisch.

An angry rebel, John dropped out of school and enlisted in the Army, not knowing what else to do with his life–until he meets the girl of his dreams, Savannah. Their mutual attraction quickly grows into the kind of love that leaves Savannah waiting for John to finish his tour of duty, and John wanting to settle down with the woman who has captured his heart.
But 9/11 changes everything. John feels it is his duty to re-enlist. And sadly, the long separation finds Savannah falling in love with someone else.
Dear John, the letter read… and with those two words, a heart was broken and two lives were changed forever. Returning home, John must come to grips with the fact that Savannah, now married, is still his true love—and face the hardest decision of his life.

John is iemand die al vanaf kinds af aan bij zijn vader woont, de band tussen hen is dan ook erg goed. Na de middelbare school besloot John het leger in te gaan, omdat hij verder geen doelen had in het leven. Totdat hij het meisje van zijn dromen ontmoet, Savannah. Hun liefde groeit snel en ze krijgen een relatie. Na een tijdje moet John naar Duitsland, waardoor ze hun relatie moeten voortzetten door middel van brieven. Toch verandert de toon waarop de brieven zijn geschreven naar mate de tijd verstrijkt. En om er nog een schepje bovenop te doen, krijgt de vader van John ook nog een hartstilstand, wanneer hij verlof heeft. Als John weer aan het werk gaat, ontvangt hij de laatste brief van Savannah. Ze meldt hierin dat ze een leuke tijd hebben gehad, maar dat ze met een ander gaat trouwen. Ze trouwt met de ernstig zieke Tim, maar geen van zijn familie heeft het geld om hem te genezen. John verkoopt zijn munten die hij met zijn vader spaarde om de genezing te betalen. Zal Tim weer beter worden en zal de liefde van John en Savannah zich hierdoor weer herstellen?

Ik vond dit echt weer zo’n ontzettend mooi boek, waar ik ook nog graag de film van wil bekijken. De liefde van John gaat zover, dat hij zelfs alles voor Savannah doet ondanks dat ze hem keihard heeft laten vallen en ondertussen met een ander gaat. John is echt een goed persoon. Nicholas Sparks is echt heel goed in het beschrijven van gevoelens en dat vind ik juist zo mooi hieraan. Ik heb dit boek dan ook in een ruk uitgelezen. En voor de mensen die Engels lastig vinden, dit boek is goed te doen en is niet heel dik. De schrijfstijl is goed te begrijpen, dus op zich geen probleem voor de beginnende Engelse lezer.

4ster

 

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *