Recensie: De Zoetheid van Geweld – Manon Uphoff

De-zoetheid-van-geweld-Manon-UphoffTitel: De Zoetheid van Geweld
Originele titel: De Zoetheid van Geweld
Auteur: Manon Uphoff
Uitgever: De Bezige Bij
Verschenen: 2013
Genre: literatuur
ISBN: 9789023473688
Koop dit boek op Bol.com

Ik heb dit boek gewonnen via de website schrijvenonline.org en was erg benieuwd wat er zou schuilen achter deze mooie cover. Ik wist namelijk ook niet echt wat ik bij zou moeten verwachten. Het is dus een verhalenbundel waar ik altijd zeer mijn twijfels bij heb, ik lees namelijk liever één lang verhaal dan meerdere kleintjes.

De personages in de veelal beklemmende verhalen van Manon Uphoff veranderen in angstige schaduwen, omdat ze zichzelf niet meer vertrouwen. Tegelijk zijn liefde en schoonheid constante aanwezigen, die hen onvermijdelijk toch raken en de lezer meenemen in betovering.

Het is een bundel van heel veel slechte verhalen en dan af en toe eens een wat betere vind ik. Er is eigenlijk alleen maar ellende te lezen en ik wil af en toe toch ook wel eens een andere emotie verwelkomen. Erg jammer en het is niet mijn soort boek. Toch heb ik deze een kans gegeven in de read-a-thon van Books and Kisses, maar ik ben bang dat het boek weer snel op de rommelmarkt zal verschijnen. Helaas, maar ik ben er hard in. Het boek krijgt van mij toch nog twee sterren, omdat er af en toe toch nog wat goeds was te lezen en vanwege de mooie cover.

2ster

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *