Recensie: De Verloren Prins – Julie Kagawa

9200000021947381Titel: De Verloren Prins (deel 1 van The Call of the Forgotten)
Originele titel: The Lost Prince
Auteur: Julie Kagawa
Uitgever: Harlequin
Verschenen: 2014
Genre: Fantasy, young adult
ISBN: 9789034754134
Koop dit boek op Bol.com

Whoo, de enige echte spin-off van de Iron Fey, namelijk The Call of the Forgotten serie. Ik verheugde me er ontzettend op want dit boek gaat namelijk over Ethan, het broertje van Meghan. We kunnen beleven hoe hij is getransformeerd tot een opstandige puber.

Mijn naam is Ethan Chase.

En of ik ooit mijn achttiende verjaardag zal halen, is nog maar de vraag. Want ik zit dik in de problemen.

Toen ik nog maar een kleuter was, werd ik ontvoerd door de fae en meegenomen naar hun magische wereld vol vreemde en wrede wezens. Ik werd gered door Meghan, mijn zus, die nu koningin is van het IJzerrijk. Sindsdien heb ik geprobeerd de fae te negeren en nóóit te laten merken dat ik ze kan zien, want hoe minder je opvalt, hoe veiliger het is.

Stom genoeg heb ik het verpest. Ik wíst gewoon dat ik me niet had moeten bemoeien met de problemen van Todd, een half-phoeka, die zich de woede van de fae op de hals heeft gehaald. Nu kan ik me niet meer afzijdig houden – helemaal niet nu een groot en lang vergeten gevaar almaar dichterbij komt…

Maar wat pas echt stom is, is dat ik verliefd ben geworden op Kenzie, het mooiste meisje van school, waardoor zij nu ook groot gevaar loopt…

Waahh ik vond dit echt een heel tof boek, ik vond lezen vanuit het oogpunt van Ethan nog leuker dan die van Ash. Julie Kagawa is echt een geweldige schrijfster en dat merk ik in al haar boeken. Ik ben nu namelijk al reuze benieuwd naar haar andere serie ‘Blood of Eden’, die ik ook nog heb liggen. Ik voelde me gelijk thuis in de wereld van Ethan, dit had ik bij Ash lang zo snel nog niet. Wat ik eerst betwijfelde en later gelukkig wel zag, was dat alle personages er dus gewoon weer in zitten.

Wat ik ook niet had verwacht was dat dit verhaal ook prima te lezen is als je de Iron Fey serie nog niet hebt gelezen. Je weet wel wat minder over de achtergrond van de personages, maar het is wel gewoon aan te raden om alle boeken te lezen van Julie Kagawa. Dit boek krijgt van mij 5 sterren en ik vind dit eigenlijk het beste boek van Kagawa tot nu toe, alles was leuk ook de relatie met Kenzie. Ik wacht nu al op het volgende deel van The Call of the Forgotten.

5stars

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *