Recensie: De Nevelprins – Carlos Ruiz Zafón

denevelprinsTitel: De Nevelprins (deel 1 van Niebla)
Originele titel: The Prince of Mist
Auteur: Carlos Ruis Zafón
Uitgever: Signatuur
Verschenen: 2010
Genre: young adult
ISBN: 9789056723521
Koop dit boek op Bol.com

De Nevelrprins was ik al meerdere malen tegen gekomen. En van de schrijfer Carlos Ruiz Zafón kende ik alleen De schaduw van de wind. Maar nu dus ook deze young adult-serie.

De 13-jarige Max verhuist naar een dorp aan de kust. In de tuin van het huis is er een ommuurde tuin met angstaanjagende beelden, die lijken te veranderen. De kat die zijn zusje Irina ‘adopteert’ is eigenlijk ook een beetje vreemd. Als Irina van de trap valt, en daardoor in coma raakt, zijn Max en zijn oudere zus Alicia vaak alleen thuis. Ze trekken veel op met Roland en gaan duiken naar de Orpheus, een schip wat 25 jaar eerder verging tijdens een zware storm. Daar ziet Max een teken wat hij ook in de beeldentuin en op oude films heeft gezien. Vertelt de oude vuurtorenwachter wel de waarheid? Wat gaat er gebeuren? Keert de rust weer terug?

De Nevelprins wist gelijk mijn aandacht te trekken toen ik hem voorbij zag komen. De cover zag er alleen al super tof uit. Alleen schrok ik een beetje van het feit dat het boekje vrij dun is. Ik had hem dikker verwacht, aangezien zijn boeken voor volwassenen vrij dikke pillen zijn. Maar niks bleek minder waar. Maar daarom kan het boek nog steeds heel erg leuk zijn.

Het begin ging gelijk goed van start ik werd er vrij snel in meegezogen. Maar hoe verder ik kwam hoe meer stukken voorspelbaar leken te zijn. En dat vind ik wel een beetje jammer. Je weet bijna al hoe het gaat aflopen. En als je hem dan echt uit hebt, voelt het einde een beetje afgeraffeld. Net alsof Zafón er niet meer woorden aan kwijt wou. Erg jammer en een gemiste kans, want ik denk dat Zafón echt wel heel goed kan schrijven.

Op sommige gedeeltes weet hij de spanning hoog te zetten en durf je bijna niet meer verder te lezen, maar door de voorspelbaarheid kreeg het me niet op het puntje van mijn stoel. Er mankeerde niet veel aan, maar toch kreeg hij dat net niet voor elkaar. Toch denk ik dat ik de volgende delen zal gaan lezen om te kijken hoe het verder gaat.

Beoordeling: ★★★

3 reacties

  1. Beetje gemengde gevoelens als ik je recensie zo lees of ik dit boek zal oppakken. Zeker omdat de hoofdpersoon pas 13 jaar is. Is het moeilijk om je in hem te verplaatsen?

  2. Het boek staat op mijn te lezen lijstje.
    Het volgende boek is ‘De Pinguin lessen’
    Daarna wil de boeken van Floor Rieder en Jan Paul Schutten lezen. En dan misschien de drie boeken van Zafon. Ik het ze al thuis. Had ik maar meer tijd 😉 😉
    Heb je ‘Marina’ van Zafon gelezen?
    Dat is ook een heel mooi boek! In het Duits is er ook een luisterboek van, dat heb ik mijn moeder gegeven, zij vond het wel een beetje griezelig, maar ook geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *