Recensie: De IJzerkoning – Julia Kagawa

hqn-de-ijzerkoning-ansicht-105x148-1Titel: De IJzerkoning (deel 1 van de Iron Fey-serie)
Originele titel: The Ironking
Auteur: Julia Kagawa
Uitgever: Harlequin Young Adult
Verschenen: 2012
Genre: Young adult, fantasy
ISBN: 9789034755827
Koop dit boek op Bol.com

Ik mocht van Harlequin Holland dit boek recenseren en ik kan jullie zeggen dat ik dat echt geweldig vond. Het kaft was alleen al weer een heerlijke binnenkomer, want hij is zeg maar ook nog helemaal voelbaar met glittertjes. En ik had al zoveel goeds gehoord over het boek. Dan moet ik hem zelf toch ook maar eens gaan lezen.

The Iron Fey 1: Mijn naam is Meghan Chase. Over minder dan vierentwintig uur word ik zestien. Sweet sixteen, zeggen ze dan, maar ik geloof niet dat dat voor mij opgaat. Alles in mijn leven begint op een griezelige manier uit de hand te lopen, en dan is het feit dat mijn moeder en stiefvader mijn verjaardag weer zijn vergeten nog mijn minste probleem. Wat gebeurt er allemaal? Net als mijn broertje zie ik ineens overal vreemde monsters, in het bos bij de bushalte lijkt zich iets engs schuil te houden en op school staat er plotseling op een computerscherm: Meghan Chase, we komen je halen… Maar wat ik ook had verwacht, in ieder geval nóóit dat ik te horen krijg dat ik de dochter van een elfenkoning ben, en ook niet dat ik opeens naar een beangstigend bizarre wereld moet afreizen om mijn broertje te redden. Een wereld waarin machtige wezens schijnen te denken dat ik een belangrijke rol zal spelen in hun strijd tegen een duister kwaad. Huh? En wat ik al helemaal niet had kunnen dromen is dat ik verliefd zou worden op een mysterieuze prins – die helaas niks van mij wil weten… Hoe overleef ik in een wereld waarin echte vrienden op één hand te tellen zijn?

Wauw, ik heb zelden een boek gelezen dat zoveel fantasie bevat als deze. Het overstroomt bijna van de rare wezens en de vreemde gebeurtenissen. Het heeft ook een goede en vlotte schrijfstijl en Meghan wordt met de ene en dan weer snel het andere probleem geconfronteerd. De werelden waarin Meghan zich begeeft zijn erg mooi verteld en alle wezens en personages worden ook goed gedetailleerd besproken zodat je er ook echt een beeld bij krijgt. Meghan wordt van de een op de andere dag verrast met iets wat onverklaarbaar is en zich tot een andere wereld begeeft.

Wat mij als enige opviel was dat er weinig werd verteld over de gevoelens van Meghan op sommige momenten. Het verhaal zit ook heel goed inelkaar en is goed te volgen. Ik zit alleen nog niet helemaal in dat Ash-gedoe, om het zo eventjes te noemen. Hij is weer zo ongelooflijk knap, niet normaal. Een beetje cliché. Maar toch heeft het ook wel wat. Al met al een top fantasyboek, dat zeker de moeite waard is.

5stars

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *