Recensie: De IJzeren Prinses – Cassandra Clare

deijzerenprinsesTitel: De IJzeren Prinses (deel 3 van De Helse Creaties)
Originele titel: Clockwork Princess
Auteur: Cassandra Clare
Uitgever: Moon
Verschenen: 2015
Genre: young adult
ISBN: 9789048826957
Koop dit boek op Bol.com

De IJzeren Prinses is alweer het derde deel die ik lees van De Helse Creaties series. Een mooi slot voor deze bijpassende serie van De Kronieken van de Onderwereld. Lees snel verder wat ik vond van dit laatste deel. En lees hier over deel 1 en deel 2.

Axel Mortmain wil De Helse Creaties, een leger van meedogenloze wezens, inzetten om de schaduwjagers te vernietigen. Om zijn plannen ten uitvoer te kunnen brengen, heeft hij echter nog één iemand nodig: Tessa Gray.

Als Mortmain Tessa ontvoert, doen Jem en Will – de twee jongens die het meest van haar houden – er alles aan om haar te redden. Ondertussen realiseert Tessa zich dat zijzelf de enige is die haar kan redden. Maar kan één meisje alleen een heel leger overwinnen?

Dit is alweer het laatste deel! Neeee! Ja, ik vond het echt een fantastische serie en meestal heb ik er zoveel moeite mee dat een serie nu ook echt gedaan is. En vooral met geweldige series, zo ook De Helse Creaties. Waarschijnlijk zal het aanstaande huwelijk vreselijk verstoord worden door Mortmain die aankomt zetten met de Helse Creaties! Mortmain wil het liefst alle shaduwjagers uitmoorden en zo regeren. Hij heeft Tessa daarbij nodig. Alleen waarom is dat zo? Tessa wordt uiteindelijk ontvoerd en daarna start een spannende race om alles toch goed te laten eindigen.

Ik kon dit boek echt niet wegleggen. Ik heb hem dan ook vrij snel uitgelezen. Het leest vlot en snel, heerlijk. En ondanks dat het best wel een dikkerdje is maakt dat niet uit met de boeken van Clare, al haar boeken lezen heerlijk snel weg. En zo ook dit slotdeel. Er worden zelfs nog even wat nieuwe personages geïntroduceerd. Altijd spannend in een slotdeel, maar het komt in dit boek volledig tot zijn recht. Daar hoef je dus niet bang voor te zijn. Dit deel was geweldig, net als zijn voorgangers. De personages zijn boeiend en hebben ieder een geheel eigen karakter. Erg boeiend en tof om te lezen. Iedereen heeft zijn/haar eigen problemen en dit vormt samen met het verhaal een perfect geheel.

Geweldige serie waarvan het jammer is dat het voorbij is. Ik vond zowel De Helse Creaties als De Kronieken van de Onderwereld geweldige series en ze passen ook perfect bij elkaar, ik zou dan ook niet kunnen kiezen. Ik hoop op nieuwe boeken van Clare!

Beoordeling: ★★★★★

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *