Recensie: De Godinnenwraak – Aimée Carter

godinnenwraakTitel: De Godinnenwraak (deel 2 van De Godinnentest)
Originele titel: Goddess Interrupted
Auteur: Aimée Carter
Uitgever: Harlequin
Verschenen: 2014
Genre: young adult, fantasy
ISBN: 9789034755902
Koop dit boek op Bol.com

En dit is alweer deel 2 van De Godinnentest-trilogie. Ik vond deel 1 echt wel een tof boek, dus ik was zeer benieuwd naar deel 2. En ja de boeken die ik heb mogen weggeven een paar weken terug, moet ik uiteraard ook zelf lezen. Dus bij deze deel 2 en zeer binnenkort ook deel 3.

 Wat als onsterfelijkheid niet voor eeuwig is?

Kate heeft als enig meisje de Godinnentest doorstaan, waarna ze door de goden onsterfelijk is gemaakt. Nu is ze er helemaal klaar voor om zich bij Henry, de machtige koning van de onderwereld te voegen. Helaas is het leven samen met Henry in zijn paleis niet helemaal wat ze ze ervan had verwacht. Hij heeft haar zelfs nog niet ייn keer gekust sinds ze terug is uit de bovenwereld! Houdt hij eigenlijk wel van haar?

Dan wordt Henry het slachtoffer van Calliopes wraakzucht en wordt hij door haar toedoen ontvoerd door het enige wezen dat machtig genoeg is om hem te doden: Kronos, de koning van de Titanen.

Terwijl de andere goden zich opmaken voor een strijd die het einde van alles kan betekenen, gaat Kate op zoek naar de Tartarus om Henry te redden. Al snel beseft ze dat ze het niet in haar eentje kan en dat ze hulp nodig heeft. Hulp van van de enige vrouw die ze nooit had willen ontmoeten: Persephone, Henry’s grote liefde…

Nu Kate door de godinnentest heen is en nu ook nog eens de vrouw is geworden van de heerser van de onderwereld, namelijk Henry. Maar de liefde is niet echt bloeiend te noemen, hij geeft zijn kersverse vrouw namelijk weinig aandacht. En hij kan alleen nog maar aan Persephone denken, zijn ex vrouw. Maar wanneer Kronos om de hoek komt en dreigt de wereld te vernietigen en daarbij ook Henry probeert te ontvoeren, grijpt Kate in. Maar hiervoor heeft ze wel de hulp nodig van Persephone.

Dit boek is makkelijk te lezen en draait veel om de liefde en de onzekerheid van Kate. Ze wordt telkens voor het blok gezet, om beslissingen te maken. Maar toch heeft dit getreuzel invloed op het verhaal, want het biedt totaal geen variatie en het lijkt alsof je telkens hetzelfde aan het lezen bent. Als het verhaal meerdere perspectieven had gehad, was het misschien interessanter geweest. De actie rondom Kronos komt door de emotionele spanningen niet zo goed uit. Stukken zijn namelijk spannend, maar dan komt er abrupt een einde aan. Er geen echte strijd, omdat Kate niet mee mag vechten maar wel alles vanuit haar perspectief wordt beschreven. Zo mist dit boek de nodige spanning en vond ik deze minder dan deel 1. Ik hoop dat deel 3 beter is.

2ster

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *