Recensie: De Duistere Fae – Julie Kagawa

9200000031365591Titel: De Duistere Fae (deel 2 van The Iron Fey: Call of the Forgotten)
Originele titel: The Iron Traitor
Auteur: Julie Kagawa
Uitgever: Harlequin
Verschenen: 2014
Genre: young adult, fantasy
ISBN: 9789034754400
Koop dit boek op Bol.com

En daar was dan alweer deel 2 van The Iron Fey: Call of the Forgotten. Als je de serie van The Iron Fey nog steeds niet gelezen hebt, raad ik je aan je dat heel snel te gaan doen. The Iron Fey is namelijk echt een geweldige serie met een onbeschrijfelijke hoeveelheid fantasie.

Het enige wat ik wil, is een normaal leven. Voor zover `normaal tenminste mogelijk is als je Ethan Chase heet, je zus koningin van het IJzerrijk is en je voortdurend vreemde wezens ziet die niemand anders kan zien. Alsof dat allemaal al niet moeilijk genoeg is, zorgt mijn neef Keirran weer eens voor problemen. Zijn mooie fae-vriendinnetje Annwyl is wanhopig. Keirran wordt vermist, en ze is bang dat hij bezig is met dingen die nooit meer ongedaan kunnen worden gemaakt. Ik heb ontdekt dat Annwyl aan het `vervagen is en dat Keirran alles op het spel zet om haar te redden. Maar door de duistere krachten die hij oproept, brengt hij Nimmernimmer én de menselijke wereld in groot gevaar. Eigenlijk wil ik er allemaal niets meer mee te maken hebben, maar Keirran blijft natuurlijk wel mijn neef, en ik kan hem niet zomaar in de steek laten. Alleen krijgt hij af en toe iets kils en duisters over zich waarmee hij me de rillingen bezorgt. En wat betekent dat akelige visioen van Keirran dat ik heb gehad? Kan ik de juiste beslissing nemen of is het noodlot onafwendbaar?

Ethan en Kenzie zijn nog maar net uit NimmerNimmer en de problemen zetten zich al weer voort. Kenzie’s vader wil niet meer dat Ethan in de buurt van zijn dochter komt. En als Kenzie in het ziekenhuis terecht komt, gaat het helemaal de mist in. Op een avond verschijnt Annwyl op de kamer van Ethan, ze is heel bang en vraagt hem om hulp. Kierran is verdwenen en hij moet terug worden gevonden. Ze is namelijk aan het vervagen, dat is wat er gebeurt met fae als ze zijn verbannen uit NimmerNimmer naar de sterfelijke wereld. Kierran is ondertussen bezig om iets te vinden om iets te vinden om het vervagen van Annwyl tegen te gaan.

Ze komen in een wir-war van gebeurtenissen terecht en het wordt echt heel spannend. Er komen ook weer wat oude bekenden terug. Ethan is echt weer leuk om over te lezen. Hij is grappig en weet toch soms ook de macho uit te hangen. Het boek leest vlot weg en het was weer echt spannend. De wereld weet Kagawa ook echt geweldig tot leven te brengen. Het eindigt weer in een heel spannend plot.. en laat je weer achter met massa’s vragen. Dus een teken dat er nog een boek komt, ik zit nu al met smart te wachten.

5stars

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *