Recensie: De Crypte – Amanda Stevens

9200000001960216Titel: De Crypte (deel 1 van de Dodenrijk-trilogie)
Originele titel: The Restorer
Auteur: Amanda Stevens
Uitgever: Harlequin Holland
Verschenen: 2012
Genre: Fantasy, thriller
ISBN: 9789034752949
Koop dit boek op Bol.com

Ik zag dit boek op de website van Harlequin en hij leek me heel spannend toe, ik hou wel van een lekkere duistere thriller op zijn tijd. En duisterder dan dit kan het bijna niet want het speelt zich af op een kerkhof, niet de voornaamste plek om je te bevinden naar mijn mening. En al helemaal niet als er een jonge vrouw woord vermoord en in een graf wordt begraven die niet aan haar toebehoord. Harlequin heeft mij uit de spanning kunnen verlossen door een recensie-exemplaar naar me op te sturen, bedankt daarvoor!

Een jonge vrouw is op gruwelijke wijze vermoord en achtergelaten in een graf dat niet het hare is. Voor rechercheur John Devlin, die op de zaak wordt gezet, roept vooral de plek waarop ze is aangetroffen vragen op. Een historisch kerkhof in Charleston, dat al tientallen jaren niet meer wordt gebruikt. Waarom heeft de moordenaar haar juist daar begraven? En waarom in het graf van een veertienjarig meisje dat lang geleden aan roodvonk overleed?

Hij besluit de hulp in te roepen van Amelia Gray. Zij restaureert historische begraafplaatsen en kent de situatie op het kerkhof goed. Daarnaast is zij de enige die meer weet over de symbolische betekenis van de inscripties op het graf teksten waarvan Devlin hoopt dat ze hem naar de dader zullen leiden.

Amelia, die van kinds af aan vertrouwd is met de geesten die onder de mensen dwalen en jong geleerd heeft ze op een afstand te houden, beseft al snel dat ze zich nu op gevaarlijk terrein begeeft. Want met de teksten leidt de moordenaar haar niet alleen naar de andere slachtoffers die hij heeft gemaakt, hij lokt haar ook in een val. Omdat zij – door haar gave – zijn uiteindelijke doelwit is…

Ik vond het echt een goed en leuk boek en bovendien ongelooflijk spannend. De Crypte is het eerste deel uit de Dodenrijk-trilogie en ik heb nu al zin om de volgende boeken te lezen. Het boek lees je vlot uit en zit ondertussen vol met enge momenten waardoor ik toch af en toe kromme tenen van kreeg. Daardoor kon ik er makkelijk een beeld bij verzinnen, wat ik toch ook wel leuk meegenomen vindt.

Amelia ziet zelf geesten die voor haar zo’n beetje de hele dag tevoorschijn kunnen komen. Soms was het wel een beetje onrealistisch, maar dat vindt ik wel mogen bij een fantasy thriller. Al vind ik de term literair wat dan toch wel prompt op de cover staat een beetje misplaatst, het is namelijk niet echt literatuur te noemen ook niet qua schrijfstijl. Ik zou het eerder gewoon een thriller noemen.

Ik hou wel van een paar paranormale wezens op zijn plek, het zet je echt af en toe aan het denken. Alleen had ik wel vrij snel door wie de dader was en dat vind ik dan weer een beetje jammer van dit boek. Maar voor de prijs kun je hem echt niet laten liggen, de paperback kost namelijk maar €6,95 en het ebook €5,99. Voor de prijs echt een aanrader dus! Ik ben echt heel erg benieuwd naar de twee volgende delen Grafstilte en Schemerzone.

4ster

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *