Recensie: De Chaos – Rachel Ward

1001004010296235Titel: De Chaos (deel 2 uit de Deadline-trilogie)
Originele titel: The Chaos
Auteur: Rachel Ward
Uitgever: Lemniscaat
Verschenen: 2010
Genre: young adult
ISBN: 9789047703082
Koop dit boek op Bol.com

Ik was erg benieuwd naar dit boek die ik voorbij zag komen. Bedankt voor het recensie-exemplaar Lemniscaat! Ik heb alleen wel deel twee gekregen, maar op de achterkant van het boek stond dat je het ook als stand-alone kan lezen. Ideaal dus.

Het zenuwslopende vervolg op Deadline

Net als zijn moeder ziet Adam in de ogen van de persoon die hij aankijkt de datum waarop die persoon zal sterven. Bij steeds meer mensen ziet Adam dezelfde dag en hij krijgt er beelden bij van brandende gebouwen en voelt een verstikkende pijn.

Op school ontmoet hij Sarah die schrikt van zijn verschijning. Hij is de jongen met het verbrande gezicht uit haar steeds terugkerende nachtmerrie. Ze ontwijkt hem echter tot ze zich realiseert dat Adam en zij misschien iets kunnen doen tegen het naderende onheil. Maar wat staat hen eigenlijk te wachten?

In De Chaos wordt de spanning pagina voor pagina opgebouwd om te eindigen in een zinderende finale.

Ik heb wel van dit boek genoten, al weet ik natuurlijk niet allemaal wat er in het eerste boek is gebeurd, dus eigenlijk is dat wel vervelend. Maar ondanks dat zat ik gelijk in het verhaal. Je weet vrij snel wie, wie is en dat maakt het lezen van alleen De Chaos erg goed mogelijk.

Nu ben ik alleen wel heel benieuwd wat er in het laatste deel gaat gebeuren van deze trilogie en dat maakt je toch weer aan het denken ondanks dat dit ook een stand-alone kan zijn. Het boek leest wel makkelijk weg en je hebt hem zo uit.

Wel vond ik het gek dat het vrij grote letters waren en dat vindt ik niet echt prettig lezen, wel handig voor jonge kinderen maar toch vond ik de letters daarvoor zelfs wat te groot aangezien het voor jongeren is vanaf ongeveer 14 jaar.

3ster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *