Recensie: De blauwe diamant – Jennifer Donnely

deblauwediamantTitel: De blauwe diamant (deel 2 van De Waterfire Saga)
Originele titel:
Rogue Wave
Auteur:
Jennifer Donnely
Uitgever:
van Goor
Verschenen:
2015
Genre:
Young adult
ISBN:
9789000344758
Koop dit boek op Bol.com

Ik was zeker niet te spreken van deel 1, maar ik ben dan wel weer iemand die de volgende delen een kans geeft. Dus begon ik aan De blauwe diamant. De cover is werkelijk geweldig!

In dit spannende vervolg op Deep Blue zetten Serafina en haar vriendinnen de zoektocht voort naar de magische talismans van de Zes Die Heersten. Het aloude kwaad dat Atlantis ooit vernietigde, waart weer rond en alleen de zes meerminnen – Serafina, Neela, Ling, Ava, Becca en Astrid – kunnen het verslaan.
Serafina gelooft dat haar talisman begraven ligt in een oud scheepswrak. Als ze op onderzoek is naar de locatie van het wrak, wordt ze bijna ontdekt door een patrouille van de ruiters des doods, waarvan de leider een oude bekende is… De pijn die ze voelt als ze ontdekt dat hij haar heeft bedrogen en nu met de vijand heult, is hartverscheurend.
Neela reist naar Matali om haar ouders te waarschuwen voor het dreigende onheil. Ze geloven haar niet en sluiten Neela op in haar kamer. Ze ontsnapt echter en reist naar Kandina, om te proberen haar talisman uit de klauwen van de angstaanjagende scheermesdraken te halen. Met moed en listigheid, waarvan ze niet wisten dat ze die in zich hadden, trotseren ze de – soms zelfs dodelijke – gevaren die hen bedreigen. Om vervolgens te worden geconfronteerd met een verraad, zo overweldigend als een vloedgolf.

Ik zie dit boek een beetje als een boek vol raadsels, zoals ik dat gevoel ook had bij deel 1. Het boek is zoals ik al eerder zei voorzien van een geweldige cover en dat meen ik echt. En het idee is ook super tof! Maar deel 1 was echt niet goed te noemen. En dat vind ik echt niet leuk om te zeggen. Maar nu ben ik wel benieuwd naar deel 2 en geef ik De Waterfire-saga een tweede kans.

Het eerste dat me opviel aan dit tweede deel is dat het weer een vrij traag boek was. Het begint echt saai. En ik miste gelijk wat personages. En dan bedoel ik Astrid en Ava. Ze zijn gewoon weg! En het tweede wat gewoon inmiddels bij dit boek hoort is de ellenlange lijst met vreemde, niet bestaande woorden. Ik heb even geteld en het zijn dus 13 bladzijdes vol met verklarende woorden. En dat is gewoon vervelend, dus ik neem niet eens meer de moeite om het woord op te zoeken achterin.

Dit boek moet het nog een beetje op zien te halen met de gebeurtenissen. Maar ook die weten me dan weinig meer te grijpen als de personages niet boeiend zijn en het boek vol zit met vage woorden. Dus weer een teleurstelling, ik had echt het idee dat het boek niet af was.

Beoordeling:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *