Recensie: De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine – Ransom Riggs

9200000000038442Titel: De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine
Originele titel: Miss Peregine’s Home for Peculiar Children
Auteur: Ransom Riggs
Uitgever: Clavis B.V.
Verschenen: 2012
Genre: Young Adult, avontuur, fantasy
ISBN: 9789044817171
Koop dit boek op Bol.com

Ik zag de cover van dit boek al meerdere malen voorbij komen op Goodreads en ik was gelijk erg nieuwsgierig aangezien het er een beetje horrorachtig uitziet. Ik had ook gelezen dat het eventueel zou kunnen tegenvallen als je teveel zou denken dat het horror bevat. Vorige week zag ik hem staan bij de bibliotheek en bladerde er wat doorheen en ik vond de afbeeldingen die door het hele boek heen te vinden zijn er toch best eng uit zien. Ik ben persoonlijk echt gek op horrorfilms, dus een horrorboek lijkt me dan ook wel spannend voor een keertje.

 

Een mysterieus eiland. Een verlaten weeshuis. Een vreemde verzameling bizarre foto’s. Als kind had Jacob een speciale band met zijn grootvader, die hem bizarre verhalen vertelde over zijn jeugd en die een collectie vreemde foto’s van bijzondere kinderen bezat. Na het tragische verlies van zijn grootvader reist de zestienjarige Jacob naar een afgelegen eiland in Wales, waar hij de ruïnes ontdekt van een verlaten tehuis voor kinderen. Wanneer Jacob de verlaten kamers van het tehuis verkent, blijkt dat de kinderen van het tehuis meer dan alleen bijzonder waren. Misschien waren ze wel gevaarlijk. Misschien was er een goede reden om hen geïsoleerd op het eiland te laten wonen. En misschien zijn ze nog steeds in leven …

Nu ik het boek gelezen heb, weet ik waar mijn Goodreads vrienden het over hebben er zit inderdaad niet veel horror in. Als Jacob voor de eerste keer het tehuis in gaat en de weg er naar toe, wordt het wel een beetje spannend maar echt hoog loopt het niet op, maar misschien komt dat ook wel omdat ik alweer wat ouder ben dan de gemiddelde lezer van dit boek. Al met al zit het wel leuk inelkaar, maar toch heb ik het idee dat op sommige momenten er een verhaal is bedacht rondom een foto in plaats van andersom. Hierbij krijg je dus het gevoel, ‘hier schrijver heb je een stapel oude enge foto’s, maak er maar een verhaaltje van’. Dit komt wel een beetje vreemd over, maar de foto’s geven ook wel een extra sfeertje. Conclusie: zeker een goed boek, maar minder spannend dan ik had gedacht. Maar toch denk ik wel ‘Omhulde Stad’ nog te gaan lezen.

Dit boek krijgt een waardering van: 4/5 sterren.

4ster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *