Recensie: De angstaanjager – Michael Grant

deangstaanjagerTitel: De angstaanjager (deel 1 van De angst aanjager)
Originele titel: The Messenger of Fear
Auteur: Michael Grant
Uitgever: HarperCollins
Verschenen: 2015
Genre: young adult
ISBN: 9789402705300
Koop dit boek op Bol.com

Ik was erg benieuwd naar dit boek. Alleen de cover al maakte me erg nieuwsgierig naar dit boek van dezelfde schrijver als de Gone-reeks.

Mara Todd wordt wakker in een grasveld omringd door mistflarden. Behalve haar naam kan ze zich niets meer herinneren. Ze is Doodsbang en denkt dat ze dood is.

Dan doemt er een jongen op in de mist die zichzelf de Angstaanjager noemt. Hij is in staat door te dringen tot je duistere kant, ziet welke fouten je hebt gemaakt en is er om je te straffen. In een griezelig spel confronteert hij je vervolgens met je grootste angst.

Maar waarom moet Mara hem hierbij helpen? Waarom is juist zij uitgekozen voor die huiveringwekkende taak? Ze blijft zich verzetten tegen alles waarin hij haar meesleurt, tot de schokkende waarheid eindelijk tot haar doordringt…

Dit boek begint al met een behoorlijke actie scène. Mara wordt wakker en herinnert zich helemaal niks meer. Ze komt op een gegeven moment terecht in een kerk waar grafkist staat met het van Samantha. Als er dan iemand opduikt, die Samantha tot leven wekt begint het spektakel echt.

Hij neemt haar mee terug in de geschiedenis en laat hara verschillende dingen zien uit het leven van Samantha. Hij hoort mensen te straffen met angst, vandaar de titel. Mara moet zijn taak overnemen.

Oh, wat is dit boek spannend. Er zitten veel mysteries in en veel spannende momenten vanwaar je niet weet hoe het zal aflopen. Je weet niet heel erg veel van de personages en in het begin is dit aardig verwarrend, maar op een gegeven moment heb je door dat het er bij hoort. Waarom moet de Boodschapper mensen straffen en waarom moet precies Mara dit overnemen? En waarom ligt Samantha in die kist en ziet ze haar herinneringen? Allemaal vragen die het geheel nog leuker en spannender maken. Het blijft geheim tot aan het einde.

Hier en daar heeft het wel wat zwakke momenten, aangezien sommige dingen wel erg ongeloofwaardig over komen. Er is alleen zoveel spanning en mysterie rondom de personages en dat maakt het een echte must-read.

Beoordeling:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *