Recensie: Dagboek van een Klotejaar – Saci Lloyd

klotejaarTitel: Dagboek van een Klotejaar (deel 1 Carbon Diaries)
Originele titel: The Carbon Diaries 2015
Auteur: Saci Lloyd
Uitgever: Manteau
Verschenen: 2011
Genre: young adult
ISBN: 9789022325858
Koop dit boek op Bol.com

Ik kwam dit boek toevallig tegen in de bieb, want ik was opzoek naar weer wat nieuwe boeken die ik nog niet echt kende of iets dergelijke. Dus viel mijn oog toevallig op deze. Door de aparte voorkant was ik wel nieuwsgierig, dus nam ik hem maar mee.

2015. Engeland voert als eerste drastische maatregelen in om de CO2-uitstoot te verminderen.
Laura houdt nauwgezet in een dagboek bij wat dat betekent, terwijl haar familie er helemaal onderdoor gaat. Laat haar moeder de wolf in zichzelf los? Houdt haar vader meer van zijn varken dan van haar? Zal haar band de Dirty Angels eindelijk doorbreken? Maar het allerbelangrijkste: ziet Ravi Datta haar eindelijk staan?

Hmm.. ja, wat zal ik zeggen. Ik was nogal teleurgesteld in dit boek. Te schrijfstijl, het verhaal.. gewoon niets leek mij te boeien ook al wou ik het nog zo graag. Alleen de illustraties waren nog wel een leuke toevoeging. De dagboek stijl van het schrijven was wel aardig, maar het boeide me gewoon helemaal niet. Het was uit het ik-perspectief geschreven, maar dit vond ik er ook niet echt bij passen. Dus dat is nadeel nummer een. Toen werd het vervolgens ontzettend eentonig en gebeurde er nauwelijks iets. Nee, als ik had geweten waar het boek overging een beetje en hoe de schrijfstijl zou zijn had ik deze waarschijnlijk niet uitgekozen om te lezen. Niet mijn favoriet dus.

star

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *