Recensie: Cygnett ChargeUp Pocket Powerbank 2500mAH

Vandaag weer een nieuwe productrecensie. Deze keer mag ik voor GSMpunt.nl een powerbank testen. De Cygnett ChargeUp Pocket Powerbank 2500 mAH om precies te zijn. En dat vond ik uiteraard super leuk om te doen. Ik moet zeggen dat ik nu doe met de goedkope powerbanks, sommigen heb ik gekregen en anderen koop ik bij Aliexpress of Action. Ik dacht namelijk dat er nooit zoveel verschil kon zitten in de laders, behalve de prijs dan.

IMG_20151112_161947Toen ik verpakking zag van de powerbank. Die overigens altijd keurig en netjes wordt geleverd. Zag ik platte powerbank. Normaal heb ik altijd eentje die een beetje op een candybar lijkt vind ik. Dus dat was even wennen. Ik moet zeggen dat de verpakking zeer duurzaam is. Het is klein en is in een plasticje verpakt. Lekker handzaam dus. Ook ziet de verpakking er erg strak uit. Je weet gelijk waar je aan toe bent.

Er zit bij deze powerbank: de powerbank zelf natuurlijk, een kabeltje om hem op te laden met een universele stekker die je ook bij je telefoon krijgt tegenwoordig. En de mini-gebruiksaanwijzing. Dus geen waste van papier.

IMG_20151112_162018Op de achterkant van de verpakking staat ook nog even een kleine handleiding. Erg handig als je staat te twijfelen in de winkel bijvoorbeeld.

Wat trouwens ook erg handig is, is dat er een chargingcable in de powerbank zelf zit verstopt. Zelf vind ik het nogal onhandig om het eruit te prutsen. Maar goed, ik heb óf afgekloven nageltjes, of lange nepperts. Dus echt heel objectief is dat niet. Misschien moet het kabeltje ook wel wat soepeler worden en dat het daardoor niet goed werkt.

Ik kan met deze oplader mijn telefoon helemaal opladen, ik heb een Nexus 5. En tot 75% terwijl ik spelletjes speel. Daarna is hij overigens ook helemaal leeg.

IMG_20151112_162155

Maar aangezien er meerdere powerbanks te koop zijn bij GSMpunt.nl en natuurlijk ook meerdere soorten Cygnett-powerbanks wil ik even uitleggen waar het verschil in zit.

Vaak zie je wel eens het woord mAH voorbij komen, zo ook nu weer. Wat is dat nou eigenlijk? Het komt er op neer dat de gebruiksduur of de capaciteit van een lader afhankelijk is van de hoeveelheid stroom. Als je kijkt hoeveel mAH mijn Nexus 5 nodig heeft dan is dit 2300 mAH. Dus dan doe ik 2500/2300=1,0 en dat komt er dus op neer dat ik een keer de telefoon kan opladen wat precies klopt! Al verschilt dit wel eens van verschillende factoren. Dit is een voorbeeld die in mijn geval klopt.

Maar vond ik deze powerbank de moeite waard? En is er nou echt verschil met een goedkope Chinese powerbank en deze. Ja, in dit geval dus wel. Ik merk een duidelijk verschil. Dus voor €17,95, want deze powerbank is nu in de aanbieding door de lopende Sint-actie vind ik dit echt een toppertje. Naast deze toffe powerbank heeft GSMpunt.nl natuurlijk ook meerdere producten. Zoals deze toffe Apple accessoires.

Ik mag jullie namens GSMpunt.nl ook nog een mooie aanbieding geven. Namelijk met de kortingscode CYGNETT20 krijg je de gehele maand november 20% korting op alle Cygnett opladers. Dus profiteer nog heerlijk van deze goede aanbieding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *