Recensie: Cyberbrein – James Dashner

Titel: Cyberbrein (deel 2 The Mortality Doctrine)
Originele titel: The Rule of Thoughts
Auteur: James Dashner
Uitgever: Querido
Verschenen: 2016
Genre: young adult
ISBN: 9789021400082
Koop dit boek op Bol.com

Michael dacht dat als hij zou helpen om cyberterrorist Kaine op te sporen, VirtNet weer veilig zou zijn voor gamers. Niets bleek minder waar.
De waarheid is vreselijker dan hij ooit had kunnen denken. Kaine blijkt een Tangent, een tot leven gekomen computercode. Kaine heeft een manier gevonden om Tangenten in de hersenen van mensen te plaatsen en de controle over te laten nemen. Hij wil alle mensen op aarde vervangen door Tangenten. Michael lijkt de enige te zijn die hem kan stoppen…

Ik had geestesoog al gelezen en nu werd het toch wel eens tijd voor de vervolgdelen. En die kwam ik beiden tegen in de bieb. Ik verslond ze al snel achter elkaar weg. Het verhaal geeft weer wat meer verdieping over het voorgaande deel. Ook ietwat herhaling, maar niet op een storende manier. De uitleg voegt wel echt wat toe, maar soms ging het net ietsjes te lang door. Je weet dat het nodig is en er tussendoor ook genoeg andere dingen gebeuren, maar soms is het wat traag daardoor.

De hoofdpersonages zijn niet echt mensen waar ik me aan heb gehecht tot nu toe. En dat had ik bij De Labyrinthrenner dus wel. De wereld zit goed in elkaar en het is ook zeker wel spannend, maar soms voelt het niet helemaal compleet en goed aan. Het verhaal zit ook goed in elkaar. Het leest zoals een film en gaat allemaal lekker makkelijk.

Dit boek las dus traag en dat de eerste 200 pagina’s zelfs. Dat zijn er best veel bij een boek dat niet eens heel dik is. Het is jammer dat het einde pas echt spannend wordt.

Maar als dat stuk voorbij is begint het ineens weer als een tierelier te lezen. Aan het eind leek ook ineens een ontploffing te zijn aan gebeurtenissen. Een twist kwam er zelfs nog bij die ik niet aan had zien komen. Maar blijkbaar is het toch allemaal gebeurd. En dat geeft juist de spanning om door te gaan lezen. Het einde van de serie zal denk ik wel echt een goede ontknoping hebben.

Ik wil gewoon nu weten hoe de rest verdergaat!

Beoordeling:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *