Recensie: Chatroom – Helen Vreeswijk

Titel: Cchatroomhatroom
Originele titel: Chatroom
Auteur: Helen Vreeswijk
Uitgever: van Goor
Verschenen: 2007
Genre: young adult
ISBN: 9789000342990
Koop dit boek op Bol.com

Ik heb eigenlijk nog maar een boek gelezen van Helen Vreeswijk en dat was Zwijgplicht. Ik vond dat best een leuk en spannend boek, dus ik besloot eens meer te lezen van deze schrijfster van Nederlandse bodem.

In Chatroom schuimen twee vriendinnen verscholen achter hun anonimiteit het internet af op zoek naar leuke jongens. Op een profielsite presenteren ze zich zo aantrekkelijk mogelijk, ze veranderen hun naam en passen hun uiterlijk aan. Helaas zijn zij niet de enigen die de werkelijkheid wat verfraaien.

Ik heb echt wel genoten van dit boek, ouderwetse woorden als ‘MSN’ komen er rijkelijk in voor. Eigenlijk stiekem wel heel leuk om nu te lezen. Het boek is origineel bedoeld voor de wat jongere lezer, maar ik heb me er ook prima mee vermaakt. En boeken die veel zijn gelezen door jongeren, wil ik stiekem toch altijd nog wel lezen, want dat is in mijn ogen een mustread. Het gaat over Marcia en Floor twee vriendinnen die veel met elkaar optrekken. Marcia is nogal een waaghals, ze kleed zich namelijk uit voor de webcam. Floor vindt het eigenlijk helemaal niks en is heel voorzichtig. Helaas gaat het minder goed dan je zou denken. Ze komen helemaal in het nauw en op een gegeven moment volg je het verhaal van een aantal rechercheurs die zich op de zaak gaan focussen. Het boek is echt spannend en vooral voor jongere lezers, zij zullen echt op het puntje van hun stoel zitten.

Beoordeling: ★★★★

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *