Recensie: Boy Meets Boy – David Levithan

Titel: Bboymeetsboyoy Meets Boy
Originele titel: Boy Meets Boy
Auteur: David Levithan
Uitgever: Random House Usa Inc
Verschenen: 2005
Genre: young adult
ISBN:9780375832994
Koop dit boek op Bol.com

David Levithan, bekend van Elke Dag en Will Grayson, Will Grayson die hij samen met John Green schreef heeft meer boeken. Zo kwam ik toevallig ook bij Boy Meets Boy en natuurlijk wou ik deze graag lezen toen ik zag dat het door David Levithan was geschreven.

This is the story of Paul, a sophomore at a high school like no other: The cheerleaders ride Harleys, the homecoming queen used to be a guy named Daryl (she now prefers Infinite Darlene and is also the star quarterback), and the gay-straight alliance was formed to help the straight kids learn how to dance.

When Paul meets Noah, he thinks he’s found the one his heart is made for. Until he blows it. The school bookie says the odds are 12-to-1 against him getting Noah back, but Paul’s not giving up without playing his love really loud. His best friend Joni might be drifting away, his other best friend Tony might be dealing with ultra-religious parents, and his ex-boyfriend Kyle might not be going away anytime soon, but sometimes everything needs to fall apart before it can really fit together right.

This is a happy-meaningful romantic comedy about finding love, losing love, and doing what it takes to get love back in a crazy-wonderful world.

Dit is zo’n boek die je weer dingen doet realiseren en laat stilstaan bij sommige gedachten. Ik ben zelf natuurlijk voor gerechtigheid van ieder mens, dat is belangrijk voor een waardig bestaan. Zo vind ik het belachelijk dat homo’s nog steeds gediscrimineerd worden. Nergens voor nodig! Dit boek is het daar helemaal mee eens en verteld het verhaal van Paul, een jongen die openlijk laat zien dat hij homo is op de middelbare school. Hij zelf vindt dat niet erg, maar anderen schijnen het nogal een probleem te vinden. Zijn vriend Tony vindt het echter prima en respecteert Paul in zijn keuze. Echter zijn de ouders van Tony het er niet mee eens dat hij met Paul omgaat. Zijn ouders zijn streng gelovig en geloven dus niet dat homoseksualiteit geaccepteerd kan worden. Dan heb je nog meer personages, zoals Kyle, de ex-vriend van Paul. En Joni die ooit Paul’s beste vriend was. Natuurlijk moet er ook een aanwezig type zijn, zoals Infinite Darlene een drag queen die ook quarterback is van het footballteam.

Ik dacht zelf dat dit gewoon een mooi boek zou zijn met een duidelijke boodschap. Beide waren wel aanwezig, Levithan heeft ook echt wel zijn best gedaan op dit boek. Maar toch probeert hij teveel boven alles uit te steken, want door té uniek te zijn is het bij mij niet aangeslagen. Het is al mooi zoals het is, het heeft echt niet meer poespas nodig. De personages zijn soms net iets té uitbundig en te opvallend dat het gewoonweg niet meer realistisch is. Soms was het ook te langdradig op sommige punten. Wat jammer is voor een boek dat zo gemakkelijk weg leest. De boodschap is goed bedoeld alleen heeft het verhaal niet zo goed voor mij uitgepakt.

Beoordeling: ★★

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *